Ikke alle valgplakater nede til tiden: Nu venter der bøder

Nu giver det en bøde til politikeren, hvis ikke personens valgplakat er nede fra lygtepælen

Torsdag middag hang Jens Peter Hansens valgplakater stadig i Randers.

Nogle steder i Østjylland hænger der stadig i dag valgplakater, og hvis ikke politikeren selv når at få sit billede ned inden kommunens folk, så sendes der en regning af sted.

Valgplakaterne skulle ifølge loven have været nede senest onsdag til midnat.

- Valgplakaterne og de midler, der er brugt til at hænge dem op med (strips, snore m.v.) skal være taget ned igen senest 8 dage efter valgdagen ved døgnets afslutning, lyder det fra økonomi- og indenrigsministeriet. 

En af de politikere, der ikke har fået alle sine plakater ned til tiden, er Venstres Jens Peter Hansen i Randers. Torsdag middag hang der stadig to af hans nær Tronholmen i den centrale del af byen.

100 kr. per plakat i bøde

- Vi havde ellers en aftale hos Venstre, om at man tog hinandens ned, når man var i gang. Med mine to der er nok lige blevet misset, siger Jens Peter Hansen til TV2 ØSTJYLLAND.

Han garanterer, at de straks vil blive taget ned, hvis altså ikke kommunens folk er kommet ham i forkøbet.

Hvis det sker, bliver der oftest sendt en regning til partiforeningen, og så ender Jens Peter Hansen nok selv med at skulle punge ud.

Læs også Spejderne har taget en tørn: Her er valgplakaterne pist væk

De fleste kommuner tager 100 kr. per plakat, de skal tage ned for kandidaten.

Venstre-manden blev ikke genvalgt til Randers Byråd efter at have siddet der i den seneste valgperiode.

I Syddjurs Kommune gik Alternativet og De Konservative sammen om at få hinandens plakater ned, og i andre kommuner har lignende aftaler gjort, at de fleste plakater langt hurtigere er kommet ned.