Horsens-borgmester som pædagog: Der er nok at se til

Peter Sørensen fra Horsens Kommune tager kampen op med modellervoks og børnesangtekster – to ting, han muligvis er ude af træning i.

02:50

I forbindelse med kommunalvalget i slutningen af november har TV2 ØSTJYLLAND inviteret de østjyske borgmestre ud i virkeligheden.

Turen er kommet til Horsens Kommune, hvor borgmester, Peter Sørensen (S), har været en tur i børnehave. Her har han været i praktik som pædagog for en dag, og det blev en travl en af slagsen.

- De bevæger sig jo og har alt den aktivitet, som børn skal have, så der er nok at se til, siger Peter Sørensen.

Jeg må indrømme, at jeg har nok mistet touchet lidt, specielt på udførelsen af min kringle

Borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen (S).

Borgmesteren skulle blandt andet lege med børnene i børnehaven. Her stod den på stabling af puder og leg med modellervoks, specielt i den sidste aktivitet var det svært for Peter Sørensen at imponere børnene.

- Jeg må indrømme, at jeg har nok mistet touchet lidt, specielt på udførelsen af min kringle. Den imponerede ikke ret mange, siger Peter Sørensen.

Kommunalt eller privat

I løbet af dagen i Henvi Huset fik borgmester Peter Sørensen mulighed for at komme helt tæt på hverdagen i en af byens privatejede børnehaver. 

Peter Sørensen tror dog ikke, at de kommunale børnehaver er blevet overhalet af de private, men han er glad for at borgerne kan vælge mellem de to.

- Vores tilfredshedsundersøgelser er sådan set relativ gode på dagtilbudsområdet, men man kan jo altid gøre det bedre. Jeg udelukker ikke, at der er nogen der vælger privat frem for kommunalt, og derfor jeg også glad for, at valget er der.

Kunne godt blive vikar

Hos personalet i Henvi Huset var der stor tilfredshed med borgmesterens indsats som pædagog, og skulle det gå helt galt til det kommende kommunalvalg, så kan der måske være et job i sigte for Peter Sørensen 

Læs også VIDEO: Gense valgdebat fra Horsens Kommune her

- Jeg synes, han klarer det rigtig godt. Hvis vi mangler en vikar, så må han godt komme igen, siger pædagogisk leder i Henvi Huset, Marianne Jürgensen. 

Øverst i artiklen kan du se, hvordan det så ud, da Peter Sørensen var i praktik i børnehaven Henvi Huset