Horsens-borgmester: Alle partier peger på mig

Socialdemokratiet får et godt valg i Horsens, og alle partier har skrevet under på, at de peger på Peter Sørensen (S) som borgmester

01:19

Det blev et rigtig godt valg til Socialdemokratiet og siddende borgmester Peter Sørensen (S), der får 43,3 procent af stemmerne i Horsens. 

- Alle partier har skrevet under på at pege på mig som borgmester, fortæller Peter Sørensen til TV2 ØSTJYLLAND natten til onsdag.

Onsdag mødes partierne enkeltvis med borgmesteren, når der skal forhandles om udvalgsposter. Det resultat kommer tidligst i morgen eftermiddag.

Læs også Borgmester-kandidat slår ventetiden ihjel i fitnesscentret

Tidligere på aftenen fortalte borgmesteren, at man i byrådet arbejder på en bred konstituering i det nye byråd. 

- Som jeg har sagt hele valgkampen, at hvis jeg havde muligheden for det og havde serveretten, og det har jeg jo nu, så jeg lave en bred konstituering, og det har vi bekræftet hinanden i alle sammen, at det er det, vi arbejder efter, siger Peter Sørensen og fortsætter:

Alle partier har skrevet under på at pege på mig som borgmester.

Peter Sørensen (S), borgmester, Horsens

- De har bekræftet mig i, at de ønsker mig som borgmester, og så går vi jo i gang med konstitueringsarbejdet på et eller andet tidspunkt her, og for mig at se, så er det jo detaljer. Nu skal vi jo have at vide, hvem der er i byrådet, før vi kan gøre det færdigt. Det ved vi om en times tid, og så starter arbejdet lige så stille og roligt, men den brede konstitueringsaftale, den er jeg meget stolt af, at vi kan bekræfte hinanden i nu, sagde Peter Sørensen.

Læs også To spidskandidater i Horsens tabte til deres unge partifæller

I Horsens Kommune er oversigten over de personlige stemmer landet. Her er Peter Sørensen også vinderen med 10.295 personlige stemmer. Venstres spidskandidat, Martin Ravn, fik 3.080 personlige stemmer. 

Her kan du se en samlet oversigt over de personlige stemmer i Horsens Kommune. 

SF beholder mandat

En af de partier, der har holdt godt rigtig godt øje med optællingen er SF, der havde et enkelt mandat i byrådet.

Efter tirsdagens valg kan partiet ånde lettet op, for med 3,9 procent af stemmerne beholder de deres mandat.

- Det er jeg rigtig glad for, vi er gået en smule frem, det kan vi godt være tilfreds med, den her gang havde vi også Alternativet ude på vores banehalvdel, og på den baggrund, der synes jeg faktisk, at det er et flot resultat, siger Paw Amdisen (SF)

02:18

VIDEO: Se mere fra Horsens Kommune herunder.

Luk video

Dermed kommer SF også til at få indflydelse ved forhandlingsbordet.

- Det vil jeg selvfølgelig bruge til at trække socialdemokraterne i en rød retning, siger Paw Amdisen (SF).

Herunder kan du se valgresultatet fra Horsens: