Forslag om at lave CO2-neutral by vækker undren

Radikale Venstre vil have børn til at spise økologisk, og kommunen skal kun køre i el-biler. Det er målsætningen for 2025. Det løser ikke et verdensproblem, mener Liberal Alliance

01:10

Kloden er under pres. Klimapres. Det skal der gøres noget ved. Sådan lød budskabet, da spidskandidat Johan Brødsgaard (R) luftede sit forslag om en CO2-neutral by ved et vælgermøde i Kjellerup i aftes.

- Vi skal gode muligheder for, at private aktører kan etablere vedvarende energi. Kommunens bilpark skal skiftes til el-biler, og så skal der være økologisk mad i vores daginstituitioner, lød det. 

Læs også Ved du heller ikke, hvem du skal stemme på? Tag kandidattesten

Målsætningen er, at det skal køres ind i dagligdagen henover de kommende år og være en realitet i 2025. Men den målsætning er grænsende til det naive, mener Liberal Alliances spidskandidat, Morten Høgh.

- Naivt er et hårdt ord, men i kommunal sammenhæng er det overstrække, hvis det bliver på bekostning af kernevelfærd. Hvis vi bliver CO2-neutrale i Silkeborg før alle andre, løser det ikke et problem på verdenplan, siger han og uddyber:

- Det nytter jo ikke noget, at vi gør det her i Silkeborg, mens et land som Indien eller Kina brænder olie af direkte op gennem skorstenen.

Læs også TV2 ØSTJYLLAND med ny form for valgmøde - nu på Facebook

Men Johan Brødsgaard mener, at Liberal Alliance melder sig ud af det problem, som verden står over for.

- Hvis ikke vi gør det, så er der også flere, de har tendens til ikke at gøre. Og vi skal gøre vores del i det store puslespil, siger han. 

Se mere i videoen øverst i artiklen. 

Skal vi passe børnene, mens du er til valg-debat? Tilmeld dig TV2 ØSTJYLLANDs børnevenlige debatmøde om Silkeborg Kommune onsdag den 8. november her.