Forening: Drømmen om en færge mellem Aarhus og Samsø er ikke død

Foreningen Samsø-Aarhus Forbindelsen lever endnu i bedste velgående

Samsø-Aarhus Expressens Issehoved-færge kunne ikke holde sig oven vande, og derfor er der lige nu ikke udsigt til en direkte forbindelse mellem Samsø og Aarhus.

Men det skal der være. Det mener i hvert fald Tina Kjær, der er talsperson for Foreningen Samsø-Aarhus Forbindelsen, der efterhånden har nogle år på bagen, men stadig har en kamp at kæmpe. 

Læs også Billigere billetter til Samsø er – igen – på vej

- Vi skal have en direkte forbindelse. Om det så er en svævebane tværs over vandet, så må det blive det, siger Tina Kjær til TV2 ØSTJYLLAND.

Foreningen agter at bruge det kommende kommunalvalg til at sprede ideen i både Aarhus og på Samsø. 

Læs også En epoke er slut: Pendlerfærge til Samsø er blevet solgt

- I min optik var Issehoved-færgen en succes, og vi fortsætter arbejdet for noget økonomisk mere holdbart. Det er den eneste rigtige udviklingsmulighed for Samsø, som vi ser det, siger Tina Kjær.

Ifølge Tina Kjær vil foreningen ikke blande sig i, hvordan forbindelsen kommer i stand. Hun indrømmer blankt, at der ikke er nogle af dem i foreningen, der har forstand på færgefart, men mener alligevel,  at alle muligheder for en bæredygtig forbindelse skal undersøges. 

Læs også Nyt liv i debatten om færge mellem Samsø og Aarhus

- Der sidder ingen færgeeksperter i foreningen som sådan, vi vil bare gerne have en direkte forbindelse. Det mest oplagte kunne eksempelvis være Samsø Rederi, der fandt en god og bæredygtig færge, der kunne sejle til Aarhus, siger Tina Kjær. 

Hør mere fra Tina Kjær i videoen herunder:

01:15 Luk video