Forening: Drømmen om en færge mellem Aarhus og Samsø er ikke død

Foreningen Samsø-Aarhus Forbindelsen lever endnu i bedste velgående

Samsø-Aarhus Expressens Issehoved-færge kunne ikke holde sig oven vande, og derfor er der lige nu ikke udsigt til en direkte forbindelse mellem Samsø og Aarhus.

Men det skal der være. Det mener i hvert fald Tina Kjær, der er talsperson for Foreningen Samsø-Aarhus Forbindelsen, der efterhånden har nogle år på bagen, men stadig har en kamp at kæmpe. 

- Vi skal have en direkte forbindelse. Om det så er en svævebane tværs over vandet, så må det blive det, siger Tina Kjær til TV2 ØSTJYLLAND.

Foreningen agter at bruge det kommende kommunalvalg til at sprede ideen i både Aarhus og på Samsø. 

- I min optik var Issehoved-færgen en succes, og vi fortsætter arbejdet for noget økonomisk mere holdbart. Det er den eneste rigtige udviklingsmulighed for Samsø, som vi ser det, siger Tina Kjær.

Ifølge Tina Kjær vil foreningen ikke blande sig i, hvordan forbindelsen kommer i stand. Hun indrømmer blankt, at der ikke er nogle af dem i foreningen, der har forstand på færgefart, men mener alligevel,  at alle muligheder for en bæredygtig forbindelse skal undersøges. 

- Der sidder ingen færgeeksperter i foreningen som sådan, vi vil bare gerne have en direkte forbindelse. Det mest oplagte kunne eksempelvis være Samsø Rederi, der fandt en god og bæredygtig færge, der kunne sejle til Aarhus, siger Tina Kjær. 

Hør mere fra Tina Kjær i videoen herunder:

 

 

20210415-173225-L-1920x1280we

Forsamlingsloft, stadiontilskuere og idræt: Aftale rykker genåbning frem

Gellerup boligblok

To Aarhussogne i fare for tvangsnedlukning

forår vinter blomster

Nu kommer forårsvarmen

Lige nu
øl alkohol bar værtshus fadøl

liveblog Ministerie bekræfter: Værtshuse og barer åbner også

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

20210330-141423-L-1920x1342we

Regeringen er klar til at genåbne mere

Dagens mest læste