Favrskov-borgmester vedligeholder vandløb: - Det er lærerigt

Borgmester i Favrskov Nils Borring var i praktik som vandløbsvedligeholder

03:05

Nogen vil måske mene, at der er stor forskel på at være borgmester og vandløbsvedligeholder. Men i Favrskov Kommune blev de to titler forenet for en stund.

Borgmester i Favrskov Nils Borring (S) var nemlig i praktik for at prøve, hvordan hverdagen fungerede for kommunens borgere.  

Det at komme ud og prøve nogle af de funktioner, som vores ansatte har, synes jeg også i sig selv, er lærerigt

Nils Borring (S), borgmester i Favrskov Kommune

- Det at komme ud og prøve nogle af de funktioner, som vores ansatte har, synes jeg også i sig selv er lærerigt, siger Nils Borring.

Han tilbragte dagen som vandløbsvedligeholder. Her skulle han blandt andet gøre en le klar og skarp, så den kunne bruges i vandløbet.

- Jeg synes, han klarede det til, han er jo lærer, et 7-tal, siger naturvejleder Poul Nørgaard. 

 

- Af en nybegynder at være, Poul gav mig karakteren 7, og det er da flot. Det er et godt stykke over bestået. Jeg ville selvfølgelig gerne have haft 12, siger Nils Borring.

I forbindelse med kommunalvalget den 21. november har vi her på TV2 ØSTJYLLAND sendt de østjyske borgmestre i praktik som noget helt andet end deres dagligdag på rådhusene. Du kan se alle afsnittene af miniserien med borgmestrene her.

Politik skal tæt på

Som politiker kan man godt føle, at alt handler om politik hele tiden. Men ifølge Nils Borring er det også vigtigt at huske på, at det måske ikke betyder lige så meget for borgerne i kommunen.  

Læs også Øst mod vest i Favrskov: Hvordan bliver der ligevægt?

- Den almindelige borger interesserer sig måske ikke så meget for det, men gør det i det øjeblik, det kommer tæt på.

I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan det så ud, da Favrskovs borgmester var i praktik som vandløbsvedligeholder.