Fællesråd skal tale kommunes sag på Christiansborg

Politikerne har meldt Norddjurs Kommune ind i Landdistrikternes Fællesråd, der taler land- og yderområdernes sag

Fremover vil Norddjurs Kommune få en klarere stemme på Christiansborg. 

Budgettet i Norddjurs Kommune blev formelt vedtaget på kommunalbestyrelsens møde den 10. oktober. I den forbindelse besluttede politikerne at melde kommunen ind i Landdistrikternes Fællesråd, der taler land- og yderområdernes sag over for politikerne på Christiansborg.

quote Vi rummer alle de problemer og muligheder, landdistrikterne oplever i disse år.

Jan Petersen, borgmester

- Det glæder mig meget at byde Norddjurs Kommune velkommen som medlem. Jeg ser frem til samarbejdet, der uden tvivl vil styrke vores arbejde for at skabe vækst og udvikling i hele Danmark, siger formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard.

Landdistrikternes Fællesråd repræsenterer nu 48 kommuner, herunder 13 i Region Midtjylland. Derudover består medlemmerne af en række landsdækkende organisationer og landdistriktsråd samt et større antal landsbyer. 

Norddjurs Kommunes borgmester Jan Petersen (S) glæder sig til samarbejdet.

- Forslaget om at melde sig ind i Landdistrikternes Fællesråd indgik i vores budgetforhandlinger, og jeg ved, at flere kommunalbestyrelsesmedlemmer har drøftet flere gange, hvorfor vi egentlig ikke var medlem, siger Jan Petersen.

Borgmester: Vi har stærke landdistrikter

Norddjurs kommune er en kommune hvor flertallet af borgerne bor i landdistrikterne.

- Vi rummer alle de problemer og muligheder, landdistrikterne oplever i disse år. På mange måder synes jeg, at Landdistrikternes Fællesråd får sammenfattet de dagsordener, kommuner som Norddjurs har, på en fin og realistisk måde og formår at få dem på den landspolitiske dagsorden.

Borgmester Jan Petersen tilføjer, at kommunen vil bidrage aktivt med analyser og løsninger på landdistrikternes udvikling.

- Vi har mange og meget stærke landdistrikter og landsbyer med stærke civil- og foreningsstrukturer. Vi er en kommune, der er stærkt decentral og tror på, at der er et stort bosætningspotentiale - også udenfor vores største byer, der ikke er så store endda. Vi har konsekvent søgt at undgå at lukke skoler og i stedet lagt børnehaver, SFO og skoletilbuddet for 0-6 klasse sammen i børnebyer, siger Jan Petersen. 

Landdistrikternes Fællesråd afholder løbende forskellige arrangementer, møder og netværk for relevante medarbejdere og politikere i medlemskommunerne. Derudover varetager rådet landdistrikternes interesser ved at samle, dele og kommunikere viden og erfaringer. 

20200513-145410-3-1920x1920we

play Borgmester indrømmer: - Beslutning om ekstra grødeskæring gik for stærkt

010321 Corona-dødsfald vtr 19.30.00_00_55_04.Still002

play Annettes mand og mor døde med COVID-19: Vil have datter med diabetes vaccineret nu

værtshus Vores Sted Nørregade Aarhus

For fem måneder siden var smitten som i dag, men alt var åbent - tog vi fejl dengang eller gør vi det i dag?

010321 Genåbning 17-18 VO.00_00_37_16.Still001

Første dag med genåbnede butikker: - Vi trænger til at komme ud

Lars Østergaard influenza

Overlæge: Om en uges tid kan smittetal begynde at stige

politi politibil politiet 112 udrykning

Parkeringsvagt hjalp folk ud af brændende bygning: Beboere sigtet for uforsigtighed