Elever mister adgang til udeskole: Det er vold-irriterende

Undervisning i skoven på en privatskole er truet af letbanebyggeriet. Kommunen vil lukke den overskæring, der forbinder skolen med skoven

Lucas føler sig lidt som en bjergged. Han er elev på Skolen.com på Homåvej i Grenaa, hvor udeskole er en fast del af hans hverdag. Men undervisningen i skoven er nu truet.

quote Jeg synes, det er voldirriterende. For vi går tit herhen i skoven, og det er fedt at være her.

Lucas Victor Andersen, elev

Banedanmark vil lukke den overskæring, der forbinder skolen med skoven, i forbindelse med etableringen af Letbanen. Det vil betyde, at eleverne ikke længere skal gå 200 meter, men i stedet to kilometer, for at komme i skoven.

- Jeg synes, det er voldirriterende. For vi går tit herhen i skoven, og det er fedt at være her, siger Lucas Victor Andersen.

Jacob og de øvrige elever krydser hver dag denne overskæring. Men det er snart slut, hvis den bliver spærret som planlagt.
Jacob og de øvrige elever krydser hver dag denne overskæring. Men det er snart slut, hvis den bliver spærret som planlagt.

Skoven er ejet af skolen, og den bruges hver dag hele året som en vigtig del af undervisningen i både skolen og den tilknyttede børnehave.

Små ben på prøve

Skoleleder Kristina Holt er bekymret over, at der er udsigt til, at overskæringen bliver spærret. Med en fire kilometers gåtur frem og tilbage vil de små ben blive sat en tand for meget på prøve.

- Det vil gøre det umuligt for os at integrere skoven i vores dagligdag, siger skolelederen.

Skoven bruges i dag til både til danskundervisning, naturfag og kreative projekter.

Kristina Holt har tidligere været til borgermøde og talt med borgmesteren om sagen. Selvom hun sagtens kan se fordelene ved Letbanen, mener hun ikke, at skolen bør bøje sig og opgive adgangen til skoven.

- Jeg synes, vi skal lede efter løsninger, hvor vi alle kan være her, siger hun.

Kommunen genovervejer

Hos Norddjurs kommune forstår man godt skolens bekymringer. Derfor undersøger de nu, om der kan findes en alternativ løsning.

quote Uanset hvad vi gør, så skaber det nogle problemer for dem, der bor der. Derfor skal vi hele tiden have øje for, hvor skaden er mindst. 

Jens Meilvang (LA), Miljø- og Teknik

- Det er klart, at uanset hvad vi gør, så skaber det nogle problemer for dem, der bor der. Derfor skal vi hele tiden have øje for, hvor skaden er mindst, siger Jens Meilvang (LA), Formand for Miljø- og Teknikudvalget i Norddjurs Kommune.

En løsning kan ifølge Jens Meilvang være at sætte en gangbro op eller bygge en tunnel, så elevernes udeskole ikke bliver taget fra dem. Det er også muligt, at man vælger at lukke en anden overskæring i stedet. 

80_percent

play Lystbådepladser bliver revet væk

Ikea Skejby Aarhus IKEA

Genåbningsglæde hos IKEA: Håber ikke alle kommer på tirsdag

LINE JENSEN, KUNSTIGE NEGLE

play Line elsker kunstige negle: Former dødsstjernen på din fingerspids

Politi

Mand bragt på hospitalet efter slag og spark i hovedet

Silkeborg Højskole

Højskole bruger ny taktik: Fortsat kun et smittetilfælde

renovering

Danskerne vil bruge feriepenge på boligen - og det er et problem, siger eksperter