Efter skandale: Per Zeidler fyret som udvalgs-formand

Per Zeidlers tid som udvalgsformand er slut. Det står klart efter et ekstraordinært udvalgsmøde torsdag eftermiddag

Omdiskuterede Per Zeidler, lokalpolitiker i Syddjurs Kommune, er fyret som formand for familieudvalget i Syddjurs Kommune. 

Torsdag eftermiddag har man valgt en ny formand for udvalget. Der er foretaget en omkonstituering og Jesper Yde Knudsen fra Enhedslisten er ny udvalgsformand for familieudvalget i Syddjurs Kommune.

- Vi har valgt at vælge en ny formand for udvalget, fordi den tidligere formand ikke kunne varetage jobbet på betryggende vis, siger Jesper Yde Knudsen fra Enhedslisten torsdag eftermiddag.

quote Vi mener simpelthen ikke, at han hidtil har passet sit arbejde på betryggende vis. Og vi mener ikke i den her sag, at han vil være i stand til det.

Jesper Yde Knudsen fra Enhedslisten, ny formand i familieudvalget i Syddjurs Kommune.

Udvalget har været hasteindkaldt til et ekstraordinært møde i Hornslet for at diskutere Per Zeidlers fremtid som udvalgsformand.

Det sker, efter at Århus Stiftstidende onsdag skrev, at Per Zeidler angiveligt har bragt to unge kvinder til og fra såkaldte gangbang-arrangementer på to forskellige datoer - hvoraf han på den ene skulle have været til byrådsmøde i Syddjurs Kommune.

Det eneste punkt på dagsordenen var, om Per Zeidler kan fortsætte som formand for udvalget eller ej. Selv om Zeidler ikke endnu er sigtet for noget ulovligt. At fragte kvinder frem og tilbage fra et sexmøde er ikke i sig selv ulovligt.

- Jeg forstår godt udvalget beslutning. Den megen turbulens, den dårlige moral der omsværmer de ting, der afsløres omkring Per Zeidler, det gør, at jeg godt kan forstå, at udvalget vælger at omkonstituere sig, siger Claus Wistoft (V), borgmester i Syddjurs Kommune. 

Fraværende formand

En opgørelse viser, at Per Zeidler som udvalgsformand har været fraværende til syv ud af 12 udvalgsmøder i 2017. Per Zeidler var sygemeldt i foråret fra den 2. maj til den 15. maj.

Hvis sygeperioden er fratrukket er der seks af 12 udvalgsmøder, han ikke har været til uden videre begrundelse.

Per Zeidlers fravær har været medvirkende til, at han nu ikke længere er formand for familieudvalg.

- Vi mener simpelthen ikke, at han hidtil har passet sit arbejde på betryggende vis. Og vi mener ikke i den her sag, at han vil være i stand til det, siger Jesper Yde Knudsen. 

Claus Wistoft (V) mener, at de ting, der er kommet frem om Per Zeidler, er umoralske. 

Jesper Yde Knudsen (Enh.) var frem til torsdag eftermiddag næstformand i familieudvalget i Syddjurs. Han mener ikke, at man har taget dagens beslutning på baggrund af Per Zeidlers påståede forbindelser til gangbang-arrangementer.

- Vi tager kun beslutninger om, hvad der bedst for borgerne i Syddjurs her og nu. Vi dømmer ham ikke, i hvad der måtte være af sager og ikke-sager, siger Jesper Yde Knudsen efter mødet. 

Men borgmester i Syddjurs, Claus Wistoft (V), holder sig ikke fra at kalde det, der onsdag er kommet frem om Per Zeidler, umoralsk.

- Det her det er lokalpolitik, og derfor betyder det rigtig meget, hvilken moral det er, borgerne oplever blandt deres politikere. Og der er det min klare opfattelse, at kollegialt er vi utrygge ved den moral, og det tror jeg faktisk også, at borgerne er, siger Claus Wistoft (V) torsdag eftermiddag.

Økonomiske tvister

Per Zeidler er i forvejen en kontroversiel politiker. I september var han Liberal Alliances spidskandidat i Syddjurs Kommune.

Han trak sig dog som spidskandidat for partiet på grund af en økonomisk tvist med en mekaniker, som Per Zeidler igennem en længere periode har skyldt penge.

I november kunne en lokal anlægsgartner så fortælle, at mekanikeren ikke er den eneste, der har haft et økonomisk udestående med Per Zeidler.

Anlægsgartneren Jesper Schmidt ordnede Per Zeidlers have op til en familiefest og sendte en regning på 18.000 kroner i april 2015. Men de penge så han ikke noget til, før sagen var en tur i fogedretten.

To sigtet for rufferi

I forbindelse med gangbang-arrangementet i Vejle oplyser Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND, at to personer er blevet sigtet for rufferi.

De to sigtede er mænd på 54 år. Den ene kommer fra Syddjurs, den anden fra Vejle.

De to mænd blev anholdt og afhørt onsdag. Begge er blevet løsladt efter endt afhøring. 

TV2 ØSTJYLLAND har uden held forsøgt at få fat på Per Zeidler. 

Borgere: Forbandet svineri

Hos de borgere i Ebeltoft, som TV2 ØSTJYLLAND har talt med, er der bred enighed om, at Per Zeidler ikke har passet sit arbejde godt nok. 

quote Det er noget forbandet svineri, simpelthen. De bliver valgt til et job og får løn for det, så skal de også passe det. 

Jens Nisker, Ebeltoft

- Det er noget forbandet svineri, simpelthen. De bliver valgt til et job og får løn for det, så skal de også passe det. Prøv og forestil dig, hvis du og jeg bare passede vores jobs, når vi havde lyst, og ikke når vi skulle, så ville vi ikke have dem ret længe, siger Jens Nisker fra Ebeltoft. 

Forargelsen er også tydelig hos Gert Vangsø fra Ebeltoft. 

- Det er jo helt hen i vejret, at han får penge for det, siger han med henvisning til, at Per Zeidler i kraft af sin post som formand for Familieudvalget har modtaget en årlig løn på knap 350.000 kroner. 

TV2 ØSTJYLLAND sendte torsdag eftermiddag LIVE på Facebook fra det ekstraordinære møde i Hornslet. Se videoen nedenfor:

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

HUSK PSYLLIUM-FRØSKALLER

Tilbagekalder naturlægemiddel: Tre er døde

def_thumb,50_percent

play På en villavej levede en mand i et affaldsbjerg, indtil naboerne gjorde et ubehageligt fund

Skærmbillede 2021-04-15 kl. 13.52.05

Veteranbus kendt fra TV: Nu kan den blive din

Skejby Sygehus Aarhus Universitetshospital

Østjysk patientforening jubler: Besøgsrestriktioner på hospitaler ophæves

Dagens mest læste