DF-top opfordrer lokalpolitikere i hele landet til halalforbud

DF i Horsens har et stop for halalkød i offentlige institutioner som ultimativt krav. DF-toppen bakker op

Man kan kun blive borgmester i Horsens med Dansk Folkepartis opbakning, hvis man fjerner al halalslagtet kød i kommunens offentlige institutioner.

Både Venstres og Socialdemokratiets borgmesterkandidater i den østjyske kommune har over for Horsens Folkeblad afvist det ultimative krav.

Skal vi passe børnene, mens du er til valg-debat? Tilmeld dig TV2 ØSTJYLLANDs børnevenlige debatmøde om Horsens Kommune mandag den 13. november her.

Men på Christiansborg er der fuld opbakning fra DF-toppen - også selv om partiet normalt bryster sig af ikke at fremsætte ultimative krav.

- Hvis man ønsker, at den mad, man indtager hos en offentlig institution, er halalslagtet, så må man selv tage en madpakke med, siger udlændingeordfører Martin Henriksen.

- Det er forkert, når maden i offentlige institutioner er velsignet af en imam. Det må da være sådan, at når man får mad i en offentlig dansk institution, så er det neutral mad - ikke islamisk mad.

Hvordan andre DF-lokalpolitikere vil tage kampen op, vil Martin Henriksen lade være op til de enkelte lokalforeninger.

quote Men engang imellem kan det være fint nok. I Horsens stiller man et meget, meget håndfast krav, og det er helt fint med os inde på Christiansborg.

Martin Henriksen, DF

- Om man skal gribe den an på samme måde, som man har gjort i Horsens, det må man vurdere lokalt. Men vi synes, det er et godt initiativ, siger han.

Udlændingeordføreren understreger, at partitoppen stadig ikke mener, at man skal "stille ultimative krav i tide og utide".

- Men engang imellem kan det være fint nok. I Horsens stiller man et meget, meget håndfast krav, og det er helt fint med os inde på Christiansborg.

- Og hvis man i andre kommuner overvejer at gøre noget tilsvarende, har vi tillid til, at det kan man godt finde ud af at håndtere lokalt.

I det hele taget opfordrer Martin Henriksen sine kommunale partifæller til i endnu højere grad at tage værdidebatten ude i kommunerne.

- Udlændingepolitik er ikke kun noget, vi håndterer på Christiansborg. Det er i høj grad også noget, vi håndterer lokalt, siger han.

quote Det kan også være over for skoleeleverne for at hjælpe dem med at modstå presset hjemmefra for at bære tørklæde.

Martin Henriksen, DF

Udlændingeordføreren har også et andet helt konkret krav, hans partifæller kunne spille ind i kommunalvalget: Forbud mod religiøs hovedbeklædning i folkeskole, børnehaver og vuggestuer.

- Folkeskolelærere og pædagoger skal fremstå så neutralt som muligt. Det kan også være over for skoleeleverne for at hjælpe dem med at modstå presset hjemmefra for at bære tørklæde, siger han.

Kommunalvalget finder sted 21. november.

ic17167-samso-exterior_6

Skal du med? Spritny hurtigfærge giver gratis prøvetur

hacker hacke hacking kriminalitet IT IT-kriminalitet itkriminalitet hackerangreb computer tastatur pc hanske

Mere end 350 sider ramt: 25-årig dømt i stor sag om cyberangreb

80_percent

play Efter års nedgang: Flere flytter til Samsø

politibil

Politistation får flere betjente

rimfrost frost

I nat var den koldeste for årstiden i 30 år

Konflikt vej rute 26

Bil hejst 17 meter op i luften: Konflikt blusser op igen

Dagens mest læste