Der skal være færre skiftende ansigter i ældreplejen

Stort set alle partier og lister i Randers er enige om, at de ældre skal have bedre vilkår, men uenige om hvordan og hvor pengene skal komme fra.

01:46

Klik på videoen og hør hvad politikerne mener der skal ske på ældreområdet. Video: Colourbox

De ældre i Randers Kommune, der kræver pleje, oplever at der kommer alt for mange forskelige hjemmehjælpere – mener blandt andre borgmester Claus Omann Jensen (V).

- Vi skal have færre skiftende ansigter. Skal den ældre medborger hjælpes på toilettet eller i bad, så er det rart, at der kommer så få forskelige ansigter som muligt. Det arbejder vi med, og det skal vi gøre endnu mere, siger borgmester Claus Omann Jensen. 

Læs også Hård tone mod LA-kandidat: Bette barn – har du tabt sutten?

Det er noget, de fleste af politikerne er enige i - blandt andet SF.

- Så de ældre ikke skal opleve, at der kommer 20 forskelige på en måned, siger Charlotte Broman Mølbæk fra SF.

Men hvordan det skal ske, og hvor pengene skal komme fra, er der stor uenighed om. 

Læs også Flertal af politikere: Frikadellegate har skadet Randers

- Jeg vil meget gerne prioritere ældreområdet højere. Hver gang, der er blevet sparret på ældreområdet, har Dansk Folkeparti været med indover. Det er simpelthen en nødvendighed for at få økonomien til at hænge sammen, siger Frank Nørgaard fra DF.

Skal vi passe børnene, mens du er til valg-debat? Tilmeld dig TV2 ØSTJYLLANDs børnevenlige debatmøde om Randers Kommune lørdag den 18. november her.

Flere af politikerne mener, at pengene skal komme fra skattestigninger – blandt andet Socialdemokraterne, SF, De Radikale, Beboerlisten og Velfærdslisten. Der er dog stor forskel på, hvor meget skatten skal stige og hvordan.

- Vi vil sætte skatten op for erhvervsvirksomhederne og for husejerne, siger Kasper Fuhr fra Velfærdslisten. 

Læs også Randers-borgmester om tæsk i meningsmåling: Tror stadig på det

Også de radikale vil sætte skatten op.

- Vi ser på virkeligheden, som den er, og vi kan se, at riget fattes penge. En mindre skattestigning må der til, siger Mogens Nyholm fra de radikale.

Men en skattestigning er ikke en god idé, mener blandt andre Venstre,Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Fusion Randers og de konservative. 

Læs også Ny måling: Store tæsk til Venstre i Randers

- Skattestigninger er en meget kortsigtet løsning. Det er ikke godt for Randers med skattestigninger, siger Daniel Madié fra De Konservative.

Hør mere i videoen øverst i artiklen.