Der skal være færre skiftende ansigter i ældreplejen

Stort set alle partier og lister i Randers er enige om, at de ældre skal have bedre vilkår, men uenige om hvordan og hvor pengene skal komme fra.

De ældre i Randers Kommune, der kræver pleje, oplever at der kommer alt for mange forskelige hjemmehjælpere – mener blandt andre borgmester Claus Omann Jensen (V).

- Vi skal have færre skiftende ansigter. Skal den ældre medborger hjælpes på toilettet eller i bad, så er det rart, at der kommer så få forskelige ansigter som muligt. Det arbejder vi med, og det skal vi gøre endnu mere, siger borgmester Claus Omann Jensen. 

Det er noget, de fleste af politikerne er enige i - blandt andet SF.

- Så de ældre ikke skal opleve, at der kommer 20 forskelige på en måned, siger Charlotte Broman Mølbæk fra SF.

Men hvordan det skal ske, og hvor pengene skal komme fra, er der stor uenighed om. 

- Jeg vil meget gerne prioritere ældreområdet højere. Hver gang, der er blevet sparret på ældreområdet, har Dansk Folkeparti været med indover. Det er simpelthen en nødvendighed for at få økonomien til at hænge sammen, siger Frank Nørgaard fra DF.

Skal vi passe børnene, mens du er til valg-debat? Tilmeld dig TV2 ØSTJYLLANDs børnevenlige debatmøde om Randers Kommune lørdag den 18. november her.

Flere af politikerne mener, at pengene skal komme fra skattestigninger – blandt andet Socialdemokraterne, SF, De Radikale, Beboerlisten og Velfærdslisten. Der er dog stor forskel på, hvor meget skatten skal stige og hvordan.

- Vi vil sætte skatten op for erhvervsvirksomhederne og for husejerne, siger Kasper Fuhr fra Velfærdslisten. 

Også de radikale vil sætte skatten op.

- Vi ser på virkeligheden, som den er, og vi kan se, at riget fattes penge. En mindre skattestigning må der til, siger Mogens Nyholm fra de radikale.

Men en skattestigning er ikke en god idé, mener blandt andre Venstre,Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Fusion Randers og de konservative. 

- Skattestigninger er en meget kortsigtet løsning. Det er ikke godt for Randers med skattestigninger, siger Daniel Madié fra De Konservative.

Hør mere i videoen øverst i artiklen. 

Sommerhus

play Tidlig rift om sommerhuse: - Hylderne er næsten tomme

20210104-094805-L-1920x1280we

play Weekendens vejr: Det bliver frost – ikke 7-8 grader!

politibil

Hjalp du en ung kvinde hjem nytårsnat? Politiet leder efter dig

Lilleøre Hurtigfærge

Fra Kina til Aarhus: Ny Samsøfærge er på vej

domstol retten byretten Randers pædofilisag 2

Børnemishandlers navn delt tusindvis af gange - politiet advarer

Køreskole

Køre- og teoriprøver er indstillet frem til 7. februar