Claus Omann som skolelærer: Det gør stort indtryk

Claus Omann Jensen var på besøg på Grønhøjskolen i Randers Kommune

I forbindelse med kommunalvalget i slutningen af november har TV2 ØSTJYLLAND inviteret de østjyske borgmestre ud i virkeligheden.

Borgmester i Randers Kommune Claus Omann Jensen (V) skulle prøve livet som skolelærer i et par timer. Han fik derfor fornøjelsen af at undervise 5. klasse på Grønhøjskolen.

Og det var ikke uden udfordringer for byens borgmester, som ikke havde meget erfaring i livet som underviser. Han tog det dog med oprejst pande og forklarede, at der også i politik er tidspunkter, hvor man må indse, at man ikke kan vide alt.

- Jeg har også nogle gange stået i en borger-situation, hvor jeg ikke kunne svare. Hvor jeg simpelthen ikke vidste svaret på det spørgsmål, men så siger jeg bare, må jeg komme tilbage på det, og det, tror jeg, er utrolig vigtigt, at man tør være så ydmyg, at man kan sige, at jeg ikke ved alt, men jeg kan prøve at finde viden til dig, siger Claus Omann Jensen.

Skolelukninger kom tæt på

Tilbage i 2015 skulle antallet af folkeskoler i Randers Kommune reduceres fra 24 til 19 skoler. Det betød at fem skoler stod til at blive lukket. 

quote Det er utrolig spændende at lytte til børnene og høre, hvad de har af oplevelser, når de voksne træffer beslutninger.

Claus Omann Jensen (V), borgmester

En af de skoler, som blev valgt ud, var Gjerlev-Enslev Skolen. Flere elever fra netop den skole mødte Claus Omann Jensen i sin praktik som folkeskolelærer.

- Det er utrolig spændende at lytte til børnene og høre, hvad de har af oplevelser, når de voksne træffer beslutninger, og som en af drengene siger til mig, jeg var simpelthen så glad for Gjerlev Skole. Det gør jo stort indtryk på os, der træffer beslutninger.

I forbindelse med kommunalvalget den 21. november har vi her på TV2 ØSTJYLLAND sendt de østjyske borgmestre i praktik som noget helt andet end deres dagligdag på rådhusene. Du kan se alle afsnittene af miniserien med borgmestrene her.

- Lidt ligesom at være Ronaldo

Skole er andet end undervisning i matematik og dansk, og derfor var der også tid til en omgang fodbold, og det var bestemt noget, der faldt i borgmesterens smag.

- Og så må jeg bare sige, at det der med lige at bryde det med fodbolden der, det var klasse, siger Claus Omann Jensen. 

Ronaldo eller ej, mål blev det i hvert fald til på banen.
Ronaldo eller ej, mål blev det i hvert fald til på banen.

Holdene lød drengene mod pigerne, og Claus Omann Jensen røg på pigernes hold.  

- Det var lidt som at være Ronaldo på et tidspunkt. Det lignede ikke Ronaldo, skal jeg hilse at sige for mig selv, men jeg er glad for, at jeg kunne hjælpe pigerne til, at vi var lige ved at slå drengene.

I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan det så ud, da Randers' borgmester, Claus Omann Jensen (V), var i praktik som folkeskolelærer.

VIDEO: Her kan du også se, hvordan det så ud, da Favrskovs borgmester, Nils Borring (S), var i praktik som vandløbs-vedligeholder.
20210515-110842-L-1920x2751we

Dagens konfirmand kom tidligt i kongelig lære

Skærmbillede 2021-05-15 kl. 11.30.13

Trist majvejr fortsætter så langt øjet rækker

_DSC0162

Gellerup-demonstration endte uden sigtelser

20200727-180240-2-1920x1308we

Trods ny vejledning: Rejsebureau tror ikke på rejse-boom

Lige nu
20210511-152255-L-1920x1280we

liveblog COVID-19 LIVE: Konservative vil stryge restriktioner og starte forfra

Lisbjerg forbrænding

Nu begynder afbrændingen af mink i Lisbjerg

Dagens mest læste