Byrådsopgør i Syddjurs: 6000 nye boliger eller naturfredning

Et flertal i Syddjurs Kommune har nu anket Fredningsnævnets afgørelse om en fredning af det naturskønne område ved Kaløvig

02:16

Skal de naturskønne bakkede landskaber i Kaløvig-bugten laves om til attraktive byggegrunde, eller skal området stå urørt til fælles glæde og udsyn?

Det slås de om i Syddjurs Kommune, hvor et flertal i byrådet vil have fjernet et krav om fredning. Der er tale om området ved Rodskov og Eskerod og ned til Følle.

Det er at sælge ud af arvesølvet. Det er der ingen tvivl om.

Jan Fischer, byrådsmedlem (S)

For nyligt afgjorde Fredningsnævnet, at der ikke skal bygges på området, men nu har et snævert blåt flertal i Syddjurs Kommune besluttet at anke den afgørelse.  

- Jeg synes, det er forkert at frede det område, fordi det er rigeligt beskyttet med andre lovgivninger, siger borgmester Claus Wistoft (V) til TV2 ØSTJYLLAND.

Vil sikre vækst

Diskussionen om området har stået på i flere år. På den ene side står de borgerlige, der vil opføre 6000 attraktive boliger, og på anden side står de røde, der vil bevare naturen, som den er.

Læs også Stort slag for kommunes planer: Område ved Kalø Vig fredes

- Det er at sælge ud af arvesølvet. Det er der ingen tvivl om. Vi skal bevare dette naturskønne område, siger byrådsmedlem Jan Fischer (S).

Borgmesteren i Syddjurs Kommune lægger vægt på, at det er byrådets opgave at sørge for en bæredygtig vækst i kommunen, og det kan et boligområde tæt på Aarhus bidrage til.

Flere hundrede borgere har afleveret protestunderskrifter mod byggeplanerne. Det falder formentlig en afgørelse i sagen indenfor et år.

Se et indslag om problematikken i videoen øverst i artiklen.