Borring beholder flertal og sigter mod fire år mere i Favrskov

Socialdemokraten Nils Borring kan efter nytår tage hul på sin tredje periode som borgmester

Borgmester Nils Borring (S) kan efter alt at dømme se frem til at tage hul på sin tredje periode som borgmester i Favrskov Kommune. 

Der er stort set status quo i Favrskov Kommune, og derfor tyder meget på, at Nils Borring får lov til at fortsætte som borgmester.

00:46

Se et interview med borgmester Nils Borring (S).

Luk video

- Når man sammenholder det med, at SF og Enhedslisten også har fået et mandat, så har vi 13 af 25, og så ligner det de foregående valg, og så kan vi få en sodavand i aften og slappe af. Jeg vil samle alle og høre, hvad deres ønsker og krav er til en konstituering, så vi kan lægge op til et samarbejde, siger Nils Borring til TV2 ØSTJYLLAND. 

Socialdemokraterne beholder deres 11 mandater, og de har med hjælp fra Enhedslisten og SF derfor flertal. 

Læs også LIVEBLOG: Følg valgaftenen og -natten i din kommune

Venstre får ni mandater og det ligner, at Dansk Folkeparti mister et enkelt mandat, så de ryger ned på et. Det afgiver de tilsyneladende til Konservative, der derfor får to.  

Dermed ligner det, at Venstre-manden Flemming Nørgaard ikke får held med sit forsøg på at kapre borgmesterkæden. 

 

- Vi holder vores ni mandater, og det er jeg glad for, at vi gør. Jeg kan forstå, at det står 12-13 i Nils’ favør, og jeg havde selvfølgelig håbet, at det vendte om, så det stod sådan i vores favør. Jeg kunne godt have fået et lidt bedre valg, men som parti synes jeg, vi har gjort det godt, men jeg er ærgerlig over, at vi i blokken ikke lige får givet det sidste, siger Flemming Nørgaard til TV2 ØSTJYLLAND. 

00:35 Luk video

Nils Borring (S) har været i kommunalpolitik siden 1997. Her var en del af byrådet i den daværende Hammel Kommune frem til 2007, hvor han fortsatte som byrådsmedlem i den nye Favrskov Kommune. Han har været borgmester siden 2010.

Ved kommunalvalget i 2013 fik Nils Borring mere end hver femte stemme i Favrskov Kommune.