Borgmester som vicevært: Kritik er en del af gamet

Skanderborgs borgmester Jørgen Gaarde (S) blev sendt i praktik som vicevært.

I forbindelse med kommunalvalget i slutningen af november har TV2 ØSTJYLLAND inviteret de østjyske borgmestre ud i virkeligheden.

Jørgen Gaarde (S) bliver sidste mand, inden folk skal til stemmeurnerne.

Skanderborg-borgmesteren fik lov til at komme i praktik som vicevært – og man lærer noget, når man får lov til at skifte et filter. 

Randers-borgmester Claus Omann Jensen (V) var i praktik som lærer. Se det her. 

- Jeg troede ikke, der var så mange filtre - at der sad et i alle boliger, men det er jo fuldstændig afgørende for et ordentligt indeklima, siger Jørgen Gaarde.

I forbindelse med kommunalvalget den 21. november har vi her på TV2 ØSTJYLLAND sendt de østjyske borgmestre i praktik som noget helt andet end deres dagligdag på rådhusene. Du kan se alle afsnittene af miniserien med borgmestrene her.

På sin tur rundt i viceværtspligterne kom han også forbi et fælleshus, hvor der var en flok samlet. De syntes øjensynligt, at det var udmærket, at borgmesteren fik lov til at komme lidt væk fra byrådssalen.

- Jeg tror, at de gode folk, der spiste morgenmad i fælleshuset syntes, at det var helt på tide, at borgmesteren kom ud og lavede noget manuelt arbejde – så 1-0 til dem, siger Jørgen Gaarde. 

Når man er borgmester, er man vant til at stå for skud. Men det er fuldstændig, som det skal være, hvis man spørger Jørgen Gaarde.

- Den, der er blevet udstyret med de gyldne kæder, er også der, hvor man kigger hen, hvis der er noget, der skulle være blevet gjort bedre. Det er en del af gamet, og hvis man ikke er med på det game, skal man ikke være borgmester, siger han. 

Se mere i indslaget øverst i artiklen. 

Syddjurs' borgmester, Claus Wistoft (V), var i praktik som noget så eksotisk som gyvelrydder.

 

image00007

Tvillinger er i talent-finale med hver sit projekt

hornslet skole

Skole hjemsender 17 lærere og flere klasser efter smitteudbrud

Å

Efter flere års kamp: Ny bro bliver muligvis en realitet

Michael Bang Henriksen

liveblog COVID-19 LIVE: Danskerne ser lige så mange som inden nedlukning i december

Vesterbros Bodega

Bodega må slå dørene op – men ejeren vil ikke med alle reglerne

politi

16-årig fik beslaglagt motorcykel

Dagens mest læste