Borgmester i nyt millionprojekt: Vil bevare gammel remise

Der har længe været snak om mulighederne med den gamle remise i Odder. Nu løfter borgmesteren sløret for, hvad han har af visioner

Uffe Jensen viser den gamle remisehal frem. I denne uge bliver den brugt af skoleelever til et projekt om madpakker. Foto: Thomas Lee Christensen

- Det skal være et fyrtårn for Odder, der virkelig binder byen sammen på en ny måde.

Sådan lød det i dag fra borgmester i Odder Kommune, Uffe Jensen (V.). Det var planerne for den gamle remise og banegårdsarealet, han refererede til.

Det er Letbanen, der ejer banegårdsarealet og de gamle remisehaller, der blev brugt af den gamle Oddergris.

Jeg synes ikke, at det skal være en kommunal opgave endnu en gang at investere i sådan en gammel bygning.

Henning Morbjerg, kandidat, LA

Grunden bliver i dag ikke brugt - men kommunen har lånt en af de gamle remisehaller til forskellige arrangementer. Nu vil kommunen ikke længere låne men derimod købe den 15.000 kvadratmeter store grund med tilhørende remiseanlæg.

Læs også Skrald i vejkanten i Odder: - Det var helt grotesk

Boliger og lægehus

Med et areal på 15.000 kvadratmeter er der mange muligheder for, hvad grunden kan bruges til - en ting er dog sikkert ifølge borgmesteren.

- Hvis kommunen køber grunden, skal den gamle remise bevares, siger han til TV 2 ØSTJYLLAND.

Han ser gerne at den gamle hal stadig skal bruges til kulturelle arrangementer.

Læs også Overlæge stillede forkert diagnose i 21 kræftsager

Perfekt beliggenhed

Derudover har borgmesteren en række idéer til resten af arealet.

- Alle muligheder er åbne. Jeg forestiller mig blandt andet, der kan etableres et nyt stort sundhedshus for alle byens læger, en legeplads eller boliger, der jo får en perfekt beliggenhed ned til Letbanen, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Borgmesteren fastlår dog, at får kommunen held med at købe arealet, vil der blive indkaldt til et borgermøde, så borgerne får mulighed for at komme med deres idéer til arealet.

Læs også Ved du heller ikke, hvem du skal stemme på? Tag kandidattesten

Et større puslespil

Kommunen forhandler netop nu med Letbanen om en pris for grunden. En pris der ender i millionklassen.

Handlen indgår dog i et større puslespil mellem kommunen og Letbanen, idet Letbanen vil købe et andet areal ved Rude Havvej af kommunen. Her vil de bygge parkeringspladser og en ny remise til de nye letbanetog.

Derudover bliver det lige nu undersøgt, hvor forurenet det gamle banegårdsareal er, da det i så fald skal renses.

Læs også Hvorfor druknede Jonatan?

Politisk modstand

Byrådskandidat for Liberal Alliance Henrik Morbjerg bifalder idéen om at bygge boliger på det gamle banegårdsareal - men han vil ikke lægge stemmer til et køb og en istandsættelse af remisehallerne.

- Jeg synes ikke, at det skal være en kommunal opgave endnu en gang at investere i sådan en gammel bygning, ligesom vi gjorde det med det gamle sygehus og Vita Park, siger Henrik Morbjerg til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Jonatans mor rørt: Sympatien vælter ind efter hendes historie

Vi se økonomien

Han mener, at det i stedet bør være private, der køber og driver en kommende kulturbygning i remisen. I følge ham bør pengene i stedet bruges et andet sted.

- Jeg vil gerne se økonomien i det først - for i Liberal Alliance vil vi hellere prioritere, at der bygges ældreboliger og ungdomsboliger. Det har vi mere brug for end et nyt kultursted.

Borgmesteren regner med at kommunen er nået til enighed med Letbanen om en pris indenfor et halvt år.