Bookmaker: Bundsgaard vinder stort – dødt løb i Randers

Nordicbet tilbyder væddemål på det kommende kommunalvalg, og her er penge at hente, hvis man gætter de kommende borgmestre rundt om i Østjylland

Der bliver nærmest dødt løb mellem Claus Omann Jensen (V) og Torben Hansen (S) om borgmesterposten i Randers - i hvert fald hvis man skal tro spillefirmaet Nordicbet.

Den 21. november er imødeset med spænding hos landets lokalpolitikere, der stiller op til kommunalbestyrelserne og regionsrådet. Men det kan også blive en særlig spændende aften for gamblerne. Spillefirmaet Nordicbet har nemlig åbnet op for spil på, hvem der bliver borgmester i flere af de østjyske kommuner.

Læs også Ved du heller ikke, hvem du skal stemme på? Tag kandidattesten

Eksempelvis i Aarhus er Jacob Bundsgaard ifølge bookmakeren storfavorit og giver pengene sølle 1,03 gange igen, hvis han holder fast i borgmesterkæden.

Anderledes spændende bliver det i Randers og på Samsø, hvis man skal tro Nordicbet.

Mange væddemål at vælge imellem

Torben Hansen (S) og Claus Omann Jensen (V) giver stort set samme odds, hvis de hiver borgmesterposten hjem i Randers. På Samsø er Venstre-udfordreren Henrik Kjær faktisk favorit, men det er nu heller ikke usandsynligt, at Marcel Meijer holder fast i borgmestertitlen, hvis det står til spillefirmaet.

Vi vil bare gerne øge interesse for valget, og vi ved tidligere lejligheder eksempelvis under præsidentvalget i USA set, at væddemål kan skabe mere interesse om politik

Thomas Holm, Nordicbet

- Torben Hansen giver odds 2,45, imens Claus Omann Jensen giver penge 2,55 gange igen, hvis han bliver borgmester. På Samsø får du odds 2,50 på Henrik Kjær, og Marcel Meijer ganger dit indskud med 2,75 ved en sejr, fremgår det af Nordicbets hjemmeside.

Hvordan man er kommet frem til netop de odds, er der flere grunde til, lyder det fra spillefirmaet.

01:41

Claus Omann Jensen blev for nylig slagtet i en meningsmåling, men han tror stadig på et godt valg. Hør hvorfor i interviewet her.  Video: Lars Rasborg

Luk video

Mere usikkert end fodbold

- Vi kigger på, hvordan det historisk har været i kommunerne, og så spiller meningsmålinger og andet i den stil selvfølgelig også ind, siger pressechef hos Nordicbet, Thomas Holm, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han medgiver, at der er forbundet stor usikkerhed med odds på kommunal- og regionsrådsvalg. 

Læs også Nu kan du oddse på AGF-direktørs fremtid: Spås væk til sommer

- Det er klart mere usikkert end bet på fodbold, og derfor har vi også lavere beløbsgrænser på valget. Hvis man kunne spille for rigtig store beløb, så ville nogen pludselig kunne se en økonomisk fordel ved en særlig konstituering, og det er på ingen måde vores hensigt, siger Thomas Holm og fortsætter:

- Vi vil bare gerne øge interesse for valget, og vi har ved tidligere lejligheder eksempelvis under præsidentvalget i USA set, at væddemål kan skabe mere interesse om politik især hos de unge.

På spillesiden kan du også smide penge efter det parti, du tror, får flest stemmer på landsplan. Og hvis du mener, at Dansk Folkeparti får sin første borgmester et sted i landet, er der odds 1,15 at hente.

Læs mere om de mange væddemål på valget her.