Billigere billetter til Samsø er – igen – på vej

Turen mellem Samsø og især Sjælland ser ud til at blive billigere

Transportministeriet melder her til aften på sin hjemmeside, at transportminister Ole Birk Olesen (LA) har indgået aftale med Danske Færger A/S om billigere færgebilletter til blandt andet Samsø.

Der er tale om en reduktion på cirka 20 procent på afgangene i lavsæsonen.

Ifølge Samsø-borgmester Marcel Meijer (S) vil en bil med fem personer gå fra at koste 254 kroner fra Sjælland og til at komme ned omkring 200 kroner. Det siger han til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Halv pris på billetter: I dag bliver det billigere at tage færgen

- Vi har kunnet se, at på grund af, at vi har sat priserne ned, har vi fået cirka 10 procent flere passagerer på hver side, og det er bare endnu et element i at få flere turister. Så vi er rigtig glade for det, siger Marcel Meijer til TV2 ØSTJYLLAND.

Marcel Meijer fortæller, at rabatten kommer rejsende til og fra Sjælland til gavn. På et kommunalbestyrelsesmøde til september skal det besluttes, om den periode i lavsæsonen, hvor priserne mellem Samsø og Jyllands fastland er lave, skal udvides til at vare hele vinteren.

- Min holdning er udvidelse, og jeg synes, at stemningen peger i den retning, siger Marcel Meijer til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Udsigt til billigere færger nærmer sig i horisonten

Også priserne til Bornholm bliver mindre i samme ombæring. Til glæde for ministeren.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi nu reducerer billetpriserne yderligere på de statslige færgeruter til Bornholm og Samsø. Det vil forstærke den positive udvikling, vi har set siden billetprisreduktionerne, der blev gennemført sidste år, siger Ole Birk Olesen til Transportministeriets hjemmeside. 

00:37

VIDEO: Her sejler en kæmpe atomubåd forbi Samsø

Luk video