Årets lokal-samfund kåret: Vi kan noget når vi står sammen

01:52

I dag var en festdag for borgerne Vium-Hvam, der vandt årets lokalområde.

- Det gjorde I, fordi I har jeres hel egen måde at gøre tingene på, sagde Silkeborg-borgmester Steen Vindum (V) til de fremmødte borgere fra Vium-Hvam.

Læs også Lokal butik slår alarm: Vi dør, hvis I ikke handler hos os

- Vi er jo rigtig stolte over at have nogle stærke lokalområder, og Vium-Hvam går foran. Det er ikke et særligt stort område, men de har nogle stærke ildsjæle, som ikke dykker nakken, men siger, at de kan noget, og de vil noget, siger Steen Vindum. 

Frivillige er gået sammen

De har fået prisen, fordi mere end 100 frivillige i området er gået sammen om at lave den gamle skole om til et multi- og kulturhus.

- Jeg tror, at hvis man ikke går sammen om at gøre noget herude på landet, så får vi ikke sådan nogle ting. Så bliver det rene sovebyer, som folk kører henover, siger Tonny Pedersen, der er formand for Beboer- og Multihuset i Vium-Hvam. 

Læs også Lokalradio jubler: Har kæmpet sig til ti år mere

Huset bliver blandt andet også brugt til den lokale dagpleje og børnehave, og så er seniorforeningen også flittige brugere.

Multihus giver liv

- Vi er rigtig glade for det hele og stolte af det hele. At vi kan vise det frem nu, og at det er blevet så flot et resultat, siger Anny Nielsen, der er formand for Vium-Hvam Seniorklub.

Og multihuset er med til at skabe liv i byen, er der bred enighed om.

- I går for eksempel var der danseaften, vi var ikke selv med, men da jeg var ude i aftes, kunne jeg høre, at der var gang i den, der var mange, der dansede, og jeg kunne høre musikken. Og det er jo fedt, siger beboer Carina Stahmer Hansen. 

Læs også Unge skole-elever kom med gode ideer til lokale firmaer

- Jo bedre sammenhold, der er, jo bedre bakker man også op, om det der bliver lavet, siger hun. 

Og hvad er så det gode råd fra vinderområdet til andre lokalområder? 

- Mit bedste råd til lokalområder må være at bakke op om idéerne og dem, der kommer med idéerne. Engagér jer, meld jer og bliv frivillig. Alle kan noget, når vi står sammen, siger Carina Stahmer Hansen.

Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.