Anderledes vælgermøde: Borgere gik en tur med lokale kandidater

Der blev gået og snakket politik lørdag

Du kender nok den typiske opstilling. Du har måske selv været til et vælgermøde. De foregår ofte i en sal med en scene, hvor politikerne sidder og debattere, mens borgerne kigger på fra salen.

Men sådan skulle det ikke være lørdag i Aarhus. Med præcis en måned til kommunalvalget var interesserede vælgere inviteret til en gåtur fra Dome of Visions i det centrale Aarhus og ud på Aarhus Ø.

quote Jeg synes, det er et godt arrangement, jeg tænker, at man tit får en bedre dialog, når man snakker, mens man går en tur

Nina Tofte Hansen.

Her kunne de få en snak med deres lokale kandidater. Konceptet blev kaldt det vandrende vælgermøde, og det faldt i god jord hos de fremmødte.

- Jeg synes, det er et godt arrangement, jeg tænker, at man tit får en bedre dialog, når man snakker, mens man går en tur, siger Nina Tofte Hansen.

- Det er lige noget for mig. Jeg synes, det er et godt alternativ til de her debatter, hvor politikerne, og borgerne sidder og kigger op på politikerne, siger Ib Winther. 

I alt deltog 11 byrådskandidater i gåturen, også de fik noget ud af det anderledes vælgermøde, der var på programmet denne lørdag.

- Det store formål (med vælgermødet red.) er at få nogle gode demokratiske samtaler, fordi det vigtigste element i demokratiet er samtalen. Det får man bedst, når man er i øjenhøjde, siger H.C. Molbech, der er kandidat for Alternativet.

- Det er rigtig spændende frem for at stå i en paneldebat. Jeg har talt med en del på turen herud og fået mange sjove input, siger Poul-Henning Vitz, der er kandidat for de konservative.

Gåturen startede ved Dome of Visions og sluttede i Aarhus-bydelen Aarhus Ø.
Gåturen startede ved Dome of Visions og sluttede i Aarhus-bydelen Aarhus Ø.
AGF-Sønderjyske

Østergaard: Stadion-forsøg skal afsløre kviktestens pålidelighed

Billede 23.02.2021 kl. 18.12

Nyt håb for Sandra: Kan måske blive i Danmark alligevel

Laura Thomsen Luxury

Butiksejer lod kunder bytte julegaver under nedlukning: Torsdag kom han godt fra start i retssagen

20141104-103344-2-1920x1280we

play Havbrugsejer beskyldes for massiv forurening - nu begynder retsagen

Magnus Heunicke

Eksperter regner på større genåbning

Smukfest bøgeskoven

Festivaler kritiserer minister: Det giver ikke mening at planlægge forsigtigt