Anderledes vælgermøde: Borgere gik en tur med lokale kandidater

Der blev gået og snakket politik lørdag

Du kender nok den typiske opstilling. Du har måske selv været til et vælgermøde. De foregår ofte i en sal med en scene, hvor politikerne sidder og debattere, mens borgerne kigger på fra salen.

Men sådan skulle det ikke være lørdag i Aarhus. Med præcis en måned til kommunalvalget var interesserede vælgere inviteret til en gåtur fra Dome of Visions i det centrale Aarhus og ud på Aarhus Ø.

quote Jeg synes, det er et godt arrangement, jeg tænker, at man tit får en bedre dialog, når man snakker, mens man går en tur

Nina Tofte Hansen.

Her kunne de få en snak med deres lokale kandidater. Konceptet blev kaldt det vandrende vælgermøde, og det faldt i god jord hos de fremmødte.

- Jeg synes, det er et godt arrangement, jeg tænker, at man tit får en bedre dialog, når man snakker, mens man går en tur, siger Nina Tofte Hansen.

- Det er lige noget for mig. Jeg synes, det er et godt alternativ til de her debatter, hvor politikerne, og borgerne sidder og kigger op på politikerne, siger Ib Winther. 

I alt deltog 11 byrådskandidater i gåturen, også de fik noget ud af det anderledes vælgermøde, der var på programmet denne lørdag.

- Det store formål (med vælgermødet red.) er at få nogle gode demokratiske samtaler, fordi det vigtigste element i demokratiet er samtalen. Det får man bedst, når man er i øjenhøjde, siger H.C. Molbech, der er kandidat for Alternativet.

- Det er rigtig spændende frem for at stå i en paneldebat. Jeg har talt med en del på turen herud og fået mange sjove input, siger Poul-Henning Vitz, der er kandidat for de konservative.

Gåturen startede ved Dome of Visions og sluttede i Aarhus-bydelen Aarhus Ø.
Gåturen startede ved Dome of Visions og sluttede i Aarhus-bydelen Aarhus Ø.
coronapas

Så blev det 1. august: Disse restriktioner udfases

Der er lagt op til nogle rigtigt varme dage den kommende uge. Saksild Strand

Juli ender betydeligt varmere end normalt

60_percent

play Østjysk ulveforsker begejstret: Tre ulvehvalpe født

Mørke skyer nær villakvarter

play Kælder oversvømmet tre gange: Nu forbereder Klaus sig på nye skybrud

Badesø Knudssø

Badning frarådes: Lort fundet i badevandet

skak

International turnering i Aarhus: - Det betyder meget at komme i gang igen

Dagens mest læste