Alternativet vil ikke på forhånd love at pege på Bundsgaard

Lørdag blev der hængt valgplakater op i bybilledet forud for kommunalvalget i november. Alternativet stiller op for første gang

00:40

Det er snart valgtid igen. Lørdag blev det for alvor tydeligt, da lygtepæle rundt om i Østjylland blev plastret til med navne og ansigter på de politikere, der håber at blive valgt eller genvalgt.

En af de nye drenge i klassen, i hvert fald i kommunalvalgssammenhæng, er Alternativet, der er opstillet for første gang. 

Læs også Kampen om de bedste pladser: Op i lygtepælene i stiv kuling

I Aarhus er partiets spidskandidat HC Molbech, og han har store forventninger til efterårets valg.

- Vi vil meget gerne ind i magistraten, og vi vil meget gerne have en rådmandspost, fortæller HC Molbech til TV2 ØSTJYLLAND

Ikke nødvendigvis Bundsgaard som borgmester

Partiet står til at få to til tre mandater i Aarhus Kommune, og det er ikke givet på forhånd, hvordan den indflydelse bliver brugt på valgnatten.

Ingenting er fastlagt, når der er kommunalvalg. Det kan gå i alle mulige retninger.

HC Molbech, Alternativet

- Ingenting er fastlagt, når der er kommunalvalg. Det kan gå i alle mulige retninger, siger HC Molbech.

Man kunne måske tro, at det var givet på forhånd, at Alternativet ville pege på byens nuværende borgmester, Jacob Bundsgaard (S), som deres borgmesterkandidat.

Men ifølge HC Molbech skal man ikke tage for givet, at Alternativet peger på Bundsgaard som borgmester.

- Ikke nødvendigvis. Det kunne jo også godt være, at der var andre muligheder, som kom på banen under forhandlingerne. Vi lader det største parti i det røde valgforbund få serveretten, som vi har sagt, til at lede forhandlingerne. Det er jo så ikke sikkert, at det ender med at blive Jacob Bundsgaard, der bliver borgmester. Det kan godt være, at det ser anderledes ud, når vi ser slutresultatet på forhandlingsnatten, siger HC Molbech.

Se mere i videoen øverst i artiklen.