Alt kan ske: Fem kandidater bejler til borgmesterkæden i Randers

Hele fem kandidater vil gerne være borgmester i Randers, og alle sagde under lørdagens valgdebat, at de gerne vil lave en bred aftale efter valget

Der er meget, der tyder på, at valgnatten i Randers bliver alt andet end kedelig. I kommunen er der flere, der udnævner sig selv som borgmesterkandidater end vanligt

Og alle kandidat siger i lørdagens valgdebat, at de vil arbejde for en bred konstitueringsaftale, det vil sige, at mange partier skal blive enige om en aftale, blandt andet om hvem der skal være borgmester.

Siddende borgmester Claus Omann Jensen (V) har i øjeblikket flertal sammen med Dansk Folkeparti. Men flertallet er så smalt som det kan være med 16 ud af byrådets 31 mandater.

Men borgmesteren fra Venstre vil gerne have en bredere aftale efter valget. 

- Hvis Dansk Folkeparti og Venstre skulle få et flertal næste gang, så har jeg også sagt tidligere, så vil jeg lave en bred konstituering. Og jeg er helt sikker på, at der er andre, der gerne vil være med i det her. Så svaret er ja, der skal være en bred konstituering, og nej, vi skal ikke lave flere 16/15, siger Claus Omann Jensen.

Soc. dem. vil have bred konstituering

Socialdemokratiets borgmesterkandidat, Torben Hansen, vil også gerne lave en bred aftale.

- Jeg har sagt hele vejen i den her valgkamp og også før det, at Socialdemokratiet gerne vil have en bred konstituering. Og en bred konstituering med dem, der tager ansvar, siger Torben Hansen.

Charlotte B. Mølbæk fra SF stiller også op som borgmesterkandidat i Randers og vil også gerne have en bred konstituering.

- Jeg vil heller ikke være den, der udelukker, siger Charlotte B. Mølbæk, der er åben over for mange mulige sammensætninger af partier.

Der er dog én kandidat, som SF ikke vil pege på som borgmester.

- Jeg peger ikke på en Venstre-borgmester, siger Charlotte B. Mølbæk. 

Beboerlisten afviser ikke borgmesterpost

Bjarne Overmark fra Beboerlisten er ikke stillet op som en borgmesterkandidat, men alligevel var han ikke helt afvisende under dagens debat.

quote Hvis der er 16 byrådsmedlemmer, der ønsker mig som borgmester, så tager jeg gerne opgaven på mig.

Bjarne Overmark, Beboerlisten

- Jeg plejer jo at sige, at hvis det ikke kan være anderledes, så skylder man jo sit fædreland alt. Hvis der er 16 byrådsmedlemmer, der ønsker mig som borgmester, så tager jeg gerne opgaven på mig, siger Bjarne Overmark.

- Vi peger ikke på nogen bestemt borgmesterkandidat, derudover afviser jeg ikke nogen bestemt borgmesterkandidat. Og vi kan sige på forhånd, vi kommer ikke til at indgå nogen aftaler overhovedet med Claus Omann fremover, siger Bjarne Overmark. 

Radikale har fem partier i ryggen

Radikale Venstre har også en borgmesterkandidat, nemlig Mogens Nyholm.

- Fem af partierne og listerne, som er opstillet peger på mig, så vi har mig som borgmesterkandidat. Så enkelt er det. Men Radikale Venstre er ikke berøringsangst, vi er klar til at lave et bredt samarbejde. Det er en del af vores sjæl. Jeg mener personligt, at Randers Kommune kunne have godt af en borgmester fra et mindre parti, fordi vi har i vores modermælk den der indstilling med at vi skal lytte til alle, også de mindre partier.

Konservatives Daniel Madie ser også sig selv som borgmesterkandidat.

- Jeg er sikker på, at jeg kan arbejde rigtig godt med de borgerlige partier. Vi har mange sammenfald i vores politik, siger Daniel Madie.

Alternatives kandidat slog en lille krølle på alle de udtalelser.

- Jeg bliver simpelthen så glad for Frank Nørgaards (Dansk Folkepartis spidskandidat, red.) forslag om parforholdskurser. Det kan jo være, at byrådet skulle på sådan nogle for at kunne finde ud af at samarbejde lidt bedre, siger Frederik G. Christensen fra Alternativet. 

Se hele TV2 ØSTJYLLANDS debat fra Randers Regnskov i videoen herunder: 

 

Genrebillede, frisør

Frisørsalon skal holde lukket: Nu klipper Rikke - fuldt lovligt - folk i deres hjem

Skærmbillede 2021-01-18 kl. 16.23.42

Hjemmeskoling er ikke kun skidt: Trine kommer tættere på sine børn

20180728-135225-a_28mb.jpg

Universitet til udvekslingsstuderende: Genovervej om I vil afsted

Eva Secher Mathiasen

Corona har ramt danskerne på psyken

Djursland Lilleskole

playDanmarks nok mindste friskole går konkurs

Anette Lykke Petri

Politiet inddrages i smitteopsporing