Aarhus' valgdarling overrasket over sin egen succes

Anders Winnerskjold strøg ind i byrådet i Aarhus med et usædvanligt højt stemmetal. Torsdag var der kontant belønning til debutanten

Anders Winnerskjold er 25 år og studerende. Han har tidligere været formand for DSU i Aarhus, men han kan altså nu se frem til en fremtrædende post i byrådet

Der var jubel og klapsalver, da de personlige stemmer blev råbt op på rådhuset i Aarhus.

Men det helt store bifald her var faktisk ikke til borgmester Jakob Bundsgaard, men derimod Anders Winnerskjold, der for første gang stillede op til byrådet og blev valgt ind med 2721 stemmer.

- Det var et helt vildt valg, så jeg er stolt, siger Anders Winnerskjold

Det begynder lige så stille at synke ind. Jeg havde ikke regnet med at få så godt et valg.

Anders Winnerskjold, nyvalgt byrådsmedlem

Anders Winnerskjold er 25 år og studerende. Han har tidligere været formand for DSU i Aarhus men kan altså nu se frem til en fremtrædende post i byrådet.

Resultatet af Ander Winnerskjolds kampagne giver den unge socialdemokrat næstflest personlige stemmer i den socialdemokratiske gruppe. 

Læs også Kristian Würtz fortsætter som rådmand i Aarhus

Torsdag var der kontant belønning til debutanten, der fik den tunge post som politisk ordfører i partiet.

- Det begynder lige så stille at synke ind. Jeg havde ikke regnet med at få så godt et valg, siger Anders Winnerskjold.

TV2 ØSTJYLLAND spurgte torsdag borgmester Jacob Bundsgaard om hans overvejelser omkring tildelelsen af posten som politisk ordfører til Anders Winnerskjold.

- Anders har ønsket at blive politisk ordfører, og derfor synes jeg, især med det meget flotte valg, han har fået, især med den energi og virketrang i mange, mange år efterhånden, selvom han kun er 25 år. Jeg er helt overbevist om, at han kommer til at løse den opgave på meget fornem vis, sagde Jacob Bundsgaard (S).

Uhørt højt stemmetal

Det høje antal personlige stemmer er ganske uhørt for en ung debutant. Men selv om den unge politiker selv er overrasket over sin egen personlige succes, så er der andre som ikke er det, Blandt andre tidligere borgmester i Aarhus Nicolai Wammen. 

Læs også Her er politikerne i det nye byråd i Aarhus

- Han har ført en meget aktiv og positiv kampagne. Jeg har også selv været på Strøget med ham sammen med Torkild Simonsen. Og at han bliver udnævnt som politisk ordfører på sin første arbejdsdag er et udtryk for hvor stort et talent han er og hvor stor tillid man har til ham, siger Nicolai Wammen til TV2 ØSTJYLLAND.

Anders Winnerskjold har i mange år været den, der hjalp andre med at blive valgt, men kunne denne gang kunne han altså med stor succes føre sin egen valgkamp med hjælp fra vennerne i DSU.

02:21

Her kan du se et indslag med den nyvalgte Ander Winnerskjold.

Luk video