Ungdomsparti vil fiske vælgere lige inden sex

Gratis kondomer er et af midlerne, når der i de kommende uger føres valgkamp.

Der er mange måder at fange vælgernes opmærksomhed. I Aarhus vil en gruppe røde politikere fange de unge vælgere, lige inden de hopper i kanen.

SF Ungdom Århus har nemlig valgt at promovere sig med klistermærker på kondomer, som de vil dele ud gratis.

Søndag aften mødte TV2 ØSTJYLLANDs reporter en gruppe af de unge SFU'ere, der var igang med at sætte klistermærker på indpakningerne.

- Vi skal bruge dem til vores aktioner i løbet af valgkampen for at sætte fokus på sikrere og beskyttet sex og for at få Aarhus' borgere til at stemme ungt og grønt og måske stemme SF, siger Elvira Rosaline Brandt, medlem af SFU Århus.

Som medlem af en politisk ungdomsorganisation hvad er det så for en tid, man går i møde?

- Vi går en travl tid i møde. Vi skal supermeget i løbet af valgkampen, og så skal vi ud og sætte fokus på vores mærkesager og det, der er vigtigt for os. Det er blandt andet mere, bedre og mere normkritisk seksualundervisning, siger hun.

De unge er frivillige i valgkampagnen for SFU-spidskandidat til kommunalvalget i Aarhus Kathrine Jøhnck Carn

- Det er essentielt at have frivillige. Jeg kan ikke føre en valgkamp alene - i hvert fald ikke hvis jeg vil have nogle gode resultater. Det håber jeg jo selvfølgelig på, så uden dem var der ikke nogen valgkamp, siger Kathrine Jøhnck Carn.

Hvordan får du selv tid til det?

- Jeg har måttet lægge studiet lidt på hylden og dedikere al min tid til det her, og så må jeg håbe, at der også kommer nogle gode resultater ud af det.

Kathrine Jøhnck Carn er ikke bare førstegangskandidat ved byrådsvalget i Aarhus - med sine 20 år er det også første gang, hun kan stemme til kommunal- og regionsrådsvalg.

- Jeg er meget spændt. Jeg håber, der kommer nogle gode resultater. Det er vildt nervepirrende og megaunderligt at være i fokus og hænge rundt omkring i byen. Men vi må se, hvordan det går, siger SFU-kandidaten.