Skuffet mor efter debat: - Sæt børnene før dagplejerne

Lokal samsing havde håbet på mere fra de Samsø-politikere, der mandag stillede op til valgdebat på TV2 ØSTJYLLAND.

- Politikerne brugte mere tid på at skændes og tale om, hvad de har gjort, i stedet for hvad de vil gøre i fremtiden.

Sådan lyder dommen fra en af de samsinge, Susan Simonsen, der mandag overværede debatten mellem nogle af kandidaterne til kommunalvalget på Samsø.

Det var blandt andre den nuværende borgmester Marcel Meijer (S) og Venstre-udfordreren Søren Wiese, der var mødt op til debat om kommunens fremtid i Sambiosen i Tranebjerg.

Susan Simonsen delte ved debatten selv sine erfaringer med øens børnepasning, som i hendes øjne er meget gammeldags og grund til, at nogle vælger hjemmepasning, og andre helt flytter fra øen.

Hun håber på mere radikale tiltag på Samsø, som eksempelvis kunne være at lave en vuggestue til øens mindste.

Marcel Meijer medgav, at man i øjeblikket ikke har de rette tilbud til småbørnsfamilierne.

- Men vi kan heller ikke være bekendt, at gruppen af hjemmedagplejere hvert år skal se deres job stå til diskussion. Vi skal have en stabil hjemmedagpleje, og så skal vi bygge ovenpå, sagde han i debatten.

Vil have børnene som førsteprioritet

Men var Susan Simonsen så tilfreds med de svar, hun fik fra borgmesteren og de øvrige kandidater?

- Det virker, som om de bekymrer sig meget om, hvad der skal ske med de nuværende dagplejere, og om de bliver frataget et job - og det er selvfølgelig også et problem. Men jeg mener bare, at man skal sætte børnenes hverdag før dagplejernes, siger hun.

- Jeg er faktisk lidt skuffet. Jeg havde nok forventet, at man ville være lidt mere åben over for mit forslag om at ændre dagplejen og gøre noget mere for de små børn og deres hverdag.

- Men jeg synes desværre, at det var meget vævende, og det lyder umiddelbart ikke, som om der kommer til at ske nogen forandring, og at det i hvert fald kommer til at gå meget langsomt, sagde Susan Simonsen efterfølgende til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Se hele valgdebatten fra Samsø.

Var der nogen af de andre emner, der var specifikt relevant for dig og din dagligdag?

- Den grønne omstilling er det vigtigste for mig af det, de talte om.

Er det generelt vigtigt for samsingene?

- Ja, det tror jeg helt sikkert, det er. Jeg tror, mange går op i den grønne omstilling. Samsø har et ry af at være en ”grøn” ø og har en historie om at være selvforsynende og CO2-neutrale. Vi har et godt image udadtil, men desværre halter det bare lidt bagefter.

- Vi har ikke affaldssortering, ikke så meget økologi, vi har tre færger, der sejler på fossile brændstoffer. Så der kan gøres meget mere på det her område, siger Susanne Simonsen.

Tirsdag holder TV2 ØSTJYLLAND igen valgdebat, denne gang i Favrskov Kommune. Du kan som under hele valgkampen følge med live på TV2 ØSTJYLLANDs Facebook-side og her på hjemmesiden.