Politikere vil have vagter og mere overvågning i Aarhus

Både Dansk Folkeparti og Konservative taler for at inddrage tryghedsvagter og mere overvågning i Aarhus efter optagelser af mistænkelige handler i Vejlby-Risskov.

En række politikere vil have flere vagter og mere overvågning i Aarhus.

Udmeldingen kommer, efter TV2 ØSTJYLLAND sammen med TV 2 kunne dokumentere mistænkelige handler mellem nogle unge i nærheden af en skole ved Vejlby Vænge i Vejlby-Risskov.

De mistænkelige handler skaber utryghed blandt områdets beboere – og det skal der gøres noget ved, lyder det nu fra politisk side.

DF: Ministeren skal på sagen 

Efter optagelserne peger Dansk Folkeparti nu på mere overvågning og en ordning med såkaldte tryghedsvagter i Aarhus.

En tryghedsvagt skal ifølge spidskandidat til Aarhus Byråd for Dansk Folkeparti, Jakob Søgaard Clausen, være en uddannet vagt – enten i form af et team ansat af kommunen, eller alternativt hyret ind fra et vagtfirma.

Ligeledes skal vagterne have beføjelser og hunde, men lovgivningen på området er endnu ikke på plads til det. Dansk Folkeparti mener nemlig ikke, at det kun er politiets opgave at skabe tryghed.

VIDEO: Unge hænger ud i større flokke i Vejlby Vænge. Flere gange under overvågning af dem ser man mistænkelige handler finde sted.

- Trygheden er også et kommunalt anliggende. Det her er et eksempel på, at politiet ikke har fået tilstrækkeligt med ressourcer. Derfor må vi i Aarhus Kommune tage sagen i egen hånd, siger Jakob Søgaard Clausen (DF) til TV2 ØSTJYLLAND.

På baggrund af optagelserne har han nu bedt partiets retsordfører om at tage sagen op med justitsminister Nick Hækkerup (S). 

K: Overvågning med droner 

Også borgmesterkandidaten for Konservative i Aarhus, Steen Stavnsbo, taler for at inddrage tryghedsvagter med beføjelser, sådan at de kan blive et supplement til politiet.

- Livet skal gøres svært for de kriminelle. Det skal ske ved flere tryghedsskabende foranstaltninger i form af tryghedsvagter, så man kan føle sig tryg, når man går tur med sin hund, siger Steen Stavnsbo (K) til TV2 ØSTJYLLAND. 

Under overvågningen af parkeringspladser ser man tydeligt små poser skifte hænder.
Under overvågningen af parkeringspladser ser man tydeligt små poser skifte hænder.

De Konservative foreslår blandt andet, at tryghedsvagterne skal have kort responstid til politiet, og at det skal give ekstra straf ved vold mod vagterne. 

Derudover skal der ifølge De Konservative også mere teknologi ind over, heriblandt drone- og videoovervågning. 

Den opgave skal tryghedsvagterne også være med til at løfte, lyder det.  

Har du viden om den konkrete sag, eller føler du dig utryg, hvor du bor, hører vi gerne fra dig. Du kan kontakte TV2 ØSTJYLLAND på redaktion@tv2oj.dk.