Politiker ville donere månedsløn til udsatte - men det har hun ikke gjort

Byrådspolitiker ville donere flere tusinde kroner til socialt udsatte, men knap to år senere er pengene ikke blevet udbetalt. Selv siger hun, at der er et projekt på vej og beklager, at det har trukket i langdrag.

"Jeg donerer en månedsløn til det rigtige projekt - men hvilket?"

Sådan skrev byrådsmedlem for Alternativet i Skanderborg Kommune Mira Issa Bloch i december 2019 på sin facebookside.

Siden er der gået 22 måneder, men månedslønnen er endnu ikke blevet doneret til et godt formål.

quote Jeg er da også ked af, jeg ikke har fået dem brugt endnu. Det beklager jeg.

Mira Issa Bloch, Alternativet

Alternativets Mira Issa Bloch har siden 2018 været medlem af byrådet i Skanderborg Kommune.

I efteråret 2019 var hun i en måned stedfortræder i Folketinget for partifællen Torsten Gejl, da han var sygemeldt med en diskusprolaps. Derfor fik hun i en måned løn fra både fra Skanderborg Kommune og Folketinget, men det brød hun sig ikke om.

- Jeg synes jo ikke, at man har fortjent dobbeltløn. Der er for mig at se et hul i loven, for det er ikke rimeligt med løn fra både Christiansborg og byrådet, sagde Mira Issa Bloch i december 2019 til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun ville derfor donere en måneds løn - et beløb på omkring 15.000 kroner - til socialt udsatte i Skanderborg Kommune og havde derfor spurgt sine Facebook-følgere, hvad hun skulle støtte.

Mira Issa Blochs originale opslag er ikke længere tilgængeligt, men du kan se det her som screendump.
Mira Issa Blochs originale opslag er ikke længere tilgængeligt, men du kan se det her som screendump.


Fik masser af ros og hjerter

Forslagene var mange, blandt andet Næstehjælperne, Mellemfolkeligt Samvirke, hjemløse i Skanderborg og musikterapi til demensramte.

Mira Issa Bloch fik også megen ros i kommentarfeltet for at ville dele pengene ud.

'Du er dejlig Mira 🙏😘'

'Du har det største hjerte Mira 💚 Kæmpe respekt til dig ❤️😊'

'Tak for den forskel du gør i verden ved bare at være dig. 💝'

Sådan lød nogle af kommentarerne på opslaget, som Mira Issa Bloch lavede 1. juledag 2019.

Men pengene er endnu ikke blevet doneret. Det bekræfter Mira Issa Bloch i en sms-besked til TV2 ØSTJYLLAND tirsdag.

- De skal bruges på et projekt, som jeg har i støbeskeen. Som jeg ikke kan løfte sløret for endnu.

- Det har trukket meget ud på grund af corona og nu på grund af travlhed i forhold til valget, skriver Mira Issa Bloch i beskeden.

Lover donation i 2022

Tilbage i februar 2021 spurgte TV2 ØSTJYLLAND Mira Issa Bloch ind til sagen. Her fortalte hun, at et projekt måske var på vej.

'De står på min konto endnu, da det pga. af corona ikke har været muligt at sætte det initiativ i gang, jeg har haft i tankerne. Nu er der imidlertid kommet noget nyt, jeg overvejer at putte pengene i :-) ... så du må vente med tålmodighed ... skal nok melde ud, når det sker :-) Glædelig grøn og socialt retfærdig dag,' skrev hun i en e-mail.

TV2 ØSTJYLLAND ville tirsdag gerne have stillet Mira Issa Bloch flere spørgsmål, men hun meddeler, at hun ikke ønsker at deltage i et interview.

I en sms-besked senere tirsdag skriver hun, at hun vil offentliggøre sit projekt i starten af 2022.

- Mere er der ikke at sige, afslutter hun beskeden.

TV2 ØSTJYLLAND ville gerne have hørt, om der ikke var projekter, hun kunne have støttet under coronapandemien. Om hvor længe hendes kommende projekt har været i støbeskeen, og om hun har partnere med ombord.

- Gratis omgang

En af dem, der i 2019 foreslog Mira Issa Bloch projekter at støtte, er Henrik Dannevang. Han skrev til byrådsmedlemmet, at hun ikke behøvede at bruge hele beløbet på én gang. Mira Issa Bloch svarede, at hun håbede, at pengene kunne bruges som en start til noget, der kunne fortsætte, og hvor der også kom midler fra andre steder.

Henrik Dannevang mener ikke, politikeren lever op til de værdier, hun promoverer sig selv med.

- Sådan noget siger man jo ikke bare gratis. Hun har et citat på sin Facebook-side, hvor hun skriver ”En stemme for dem, der har mindst og har de største udfordringer”. Det er klart, at hvis man siger sådan noget, skal man selvfølgelig også stå ved sine ord.

- Ellers er det jo en gratis omgang at sige, at man vil gøre en hel masse godt. Men hvornår er det så? Vi skal jo ”bare lige rundt om det næste hjørne”, men hvis det hjørne er rundt, så sker der jo aldrig noget. Så kan man blive ved med at bruge den, siger Henrik Dannevang.

Nu beklager hun

Til trods for de næsten to års ventetid har Henrik Dannevang endnu et forslag til, hvad Mira Issa Bloch kan støtte med pengene.

- Come Together er et frivilligt mentorprojekt, der har til huse i Skanderborg og flere andre kommuner. Det er beregnet til ensomme unge, hvor man ikke mødes om deres problemer, men om aktiviteter. De har aldrig nogen penge, så der kan man nå langt. Hvis man gav dem 15.000 kroner, ville de ikke bare hjælpe én, men 50.

Tirsdag eftermiddag skriver Mira Issa Bloch i en sms til TV2 ØSTJYLLAND, at hun har talt med Henrik Dannevang, men at hun ikke benytter sig af hans forslag.

- Tak Henrik for forslaget, men det bliver nu noget andet, skriver Mira Issa Bloch, som også beklager det lange forløb.

- Og ja, jeg er da også ked af, jeg ikke har fået dem brugt endnu. Det beklager jeg, skriver Mira Issa Bloch.

Mira Issa Blochs sms til TV2 ØSTJYLLAND tirsdag eftermiddag.
Mira Issa Blochs sms til TV2 ØSTJYLLAND tirsdag eftermiddag.
13778-23da50e1.jpeg
13778-23da50e1.jpeg
partibogstav å
Alternativet Skanderborg kommune
Mira Issa Bloch
Født 5/5/1970 , Børne og familieordfører og kommunalpolitiker