Klar til valgaften: Sådan laver du det perfekte valgflæsk
Der er sandsynligvis flæsk på menuen i mange danske hjem i aften. Her får du vejledningen til at lave den perfekte flæsk. Velbekomme.
"Løfter, fx om skattelettelser, som en politiker eller et parti afgiver under en valgkamp for at skaffe stemmer". Sådan er definitionen på valgflæsk, hvis man slår op i Den Danske Ordbog. Men det er ikke den eneste definition.
"Madret med flæsk som spises i forbindelse med et valg, fx folketingsvalg." Det er dén definition, vi skal have fat i her.
Står menuen på valgflæsk i aften, når de 98 kommuner skal have ny sammensætning, så kan du med fordel kigge med her, hvis du gerne vil have den helt perfekte omgang flæsk.
Opskrift på valgflæsk
Ingredienser
600 gram (valg)flæsk
Persillesovs:
2 spsk. smør
3 spsk. hvedemel
½ liter mælk
½ citron
4 spsk. hakket persille
Tilbehør:
300 gram kartofler
Stegt flæsk
Krydr flæsket med salt og peber og læg stykkerne på en rist. Husk at sætte en bageplade under risten, så du ikke får fedt ud i ovnen. Tænd ovnen på 175 grader varmluft og sæt flæsket ind.
Persillesovs
Smelt smørret i en gryde, og pisk melet i. Pisk herefter mælken i lidt ad gangen. Kog sovsen i fem-syv minutter ved mellemhøj varme. Smag til med citron, persille, salt og peber.
God fornøjelse!