Hård dom over viceborgmester: - Det hjælper ikke noget

Efter dages tavshed stillede viceborgmester i Odder Lone Jakobi Sørensen tirsdag op til interview. Men hun får ikke mange point fra hårdt ramt familiemor.

- Det er elendigt.

Så klar er dommen fra Brynja Krøyer, efter hun tirsdag aften så viceborgmester i Odder Kommune Lone Jakobi Sørensen (S), der også er formand for børn- og ungeudvalget, udtale sig om den kritik, der er blevet rettet mod kommunen i den seneste tid.

I Brynja Krøyers familie har de oplevet en kommune, der ignorerede lægernes anbefalinger til, hvilken hjælp hendes søn Jakob havde brug for.

Han er nemlig til tider psykotisk og har i nogle tilfælde ladet det gå ud over andre, og han har haft tanker om at gøre sig selv og andre fortræd. Han tilbringer nu det meste af sin tid i familiens kælder bag en låst dør.

Men budskabet tirsdag aften fra Lone Jakobi var, at familier, der kæmper for at få mere støtte og hjælp til deres børn, bare skal kontakte deres sagsbehandler. De sidder i Odder Kommunes Børne- og Familiecenter, hvor der siden 2020 har været fokus på at få vendt kajakken. Uden man dog er kommet i mål endnu.

- Min opfordring er, at man tager fat i sagsbehandler og ledelse i Børne- og Familiecentret, hvis man går og har noget utryghed, der stadig rører på sig. Så står de til rådighed, og der ikke nogen her i kommunen, der har nogen interesse i andet, end at vi får samlet så godt op på det her som overhovedet muligt, siger Lone Jakobi til TV2 ØSTJYLLAND.

De seneste dage har hverken borgmester Uffe Jensen (V) eller viceborgmesteren ønsket at stille op til interview med TV2 ØSTJYLLAND. Men det ændrede sig altså tirsdag aften.

Se indslaget fra søndag aften herunder:

Jakobs forældre har i årevis kæmpet en lang og opslidende kamp for at få tilkendt den hjælp, han har brug for. Gentagne gange har kommunen ignoreret de anbefalinger, som landets eksperter er kommet med. Nu frygter familien, at det snart kan være for sent at hjælpe deres søn.

I Jakobs sag ligger der jo klare anbefalinger fra lægerne. Hvorfor følger I ikke dem?

- På den faglige bane kan jeg kun gentage, at man er nødt til at tage fat i sin sagsbehandler og ledelsen på Børne- og Familiecentret. 

Men opfordringen om at tage kontakt til sin sagsbehandler preller af på Brynja Krøyer, der har brugt masser af kræfter på netop det, uden hun følte, at det hjalp.

- Det gør det ikke. Og det har faktisk ikke noget med sagsbehandlerne at gøre. Det har noget at gøre med, at de overhovedet ikke har de ressourcer, de skal have til at varetage de her opgaver, siger Brynja Krøyer.

Hun understreger, at hun er blevet mødt af masser af velmenende mennesker i det kommunale system, der bare ikke har haft mulighed for at give familien og hendes søn Jakob den hjælp, han så desperat har haft brug for.

Jakob endte på et tidspunkt med at blive anbragt på et center med unge kriminelle, hvor han både blev slået ned og lærte at ryge hash som bare 12-årig.

Lone Jakobi, handler det bare om at finde et tilbud, og så er det lige meget, om det er det rette?

- Jeg er helt sikker på, at det ikke er lige meget. Der ligger nogle handleplaner for de her børn, og der hører nogle indsatser til. På den faglige bane skal man altså have faguddannet arbejdskraft til at hjælpe til med at give svar på de spørgsmål. Det findes i vores Børne- og Familiecenter i dag - dér skal man henvende sig, siger viceborgmesteren.

Hendes udmeldinger tirsdag aften imponerede som nævnt ikke Brynja Krøyer, der dog heller ikke nærer meget tillid til borgmester Uffe Jensen (V) eller de øvrige politikere i Odder Kommune.

Onsdag holder TV2 ØSTJYLLAND en valgdebat i Odder, hvor blandt andre borgmester Uffe Jensen deltager. Hvilke løfter kunne du godt tænke dig at høre fra politikerne?

- Ingen. For de lever ikke op til dem, lyder det kontant fra Brynja Krøyer.

281757-c6881668.jpeg
281757-c6881668.jpeg
partibogstav a
Socialdemokratiet Odder kommune
Lone Jakobi
Født 21/4/1975 , Konsulent
261431-73a8c265.jpeg
261431-73a8c265.jpeg
partibogstav v
Venstre Odder kommune
Uffe Jensen
Født 8/10/1960 , Borgmester