Forældre utrygge: Formodede narkohandler på skole

Forældre oplever utryghed, fordi fremmede personer opholder sig på den lokale skole, fortæller skoleleder.

Søndag kunne TV2 ØSTJYLLAND dokumentere, hvordan flere unge mænd jævnligt opholder sig på en parkeringsplads tæt på en skole i det nordlige Aarhus, og hvordan små poser og pengesedler skifter hænder.

Det har skabt utryghed i lokalområdet Vejlby Vænge, og det er langt fra et unikt problem.

For i Aarhus-forstaden Stavtrup har forældre i stigende grad henvendt sig til skoleleder på Højvangskolen, Ivan Børsting.

Over for TV2 ØSTJYLLAND fortæller han om henvendelser, hvor folk har set møder på parkeringspladsen, folk, der ankommer i biler, udveksler ting, og kører igen. Nogle har også oplevet truende adfærd fra unge mennesker på skolens arealer.

- De har set nogle mennesker, som de ikke kender i lokalmiljøet, og at der er foregået nogle mystiske transaktioner. Det er sådan, det er viderefortalt til mig. Der er kommet en bil, der er kommet nogen personer, og så er man gået ud igen. Det er en eller anden form for udveksling af stoffer, man formoder, siger Ivan Børsting.

- Vi har investeret rigtig meget i vores udendørsarealer, og vi er glade for, at mange bruger dem. Desværre er de også blevet brugt til, at nogle mennesker har haft en mere eller mindre truende, i hvert fald ikke gæstfri, adfærd, siger Ivan Børsting.

Ivan Børsting har været skoleleder på Højvangskolen siden maj 2017. Han har tidligere været skoleleder på Voel Skole i Silkeborg Kommune.
Ivan Børsting har været skoleleder på Højvangskolen siden maj 2017. Han har tidligere været skoleleder på Voel Skole i Silkeborg Kommune.


Hændelserne på skolens område, der oftest foregår uden for åbningstid, har ført til 10-20 henvendelser til skolelederen i det seneste år.

- Det er over det normale niveau i de fem år, jeg har været her, siger Ivan Børsting.

Han understreger, at han ikke selv har set den utryghedsskabende adfærd af fremmede personer på skolens grund, men at han tager den seriøst på vegne af sine elever og deres familier.

Men når der kommer meldinger om muligt narkosalg på skolens område, sender han også ofte anmelderne videre.

- Jeg siger tak for informationen, men at de skal være opmærksomme på, at informationen skal gives et andet sted, nemlig til politiet. Jeg har lærere og pædagoger ansat, og vi driver skole.

- Selvfølgelig har vi en interesse i, om det er nogle af vores elever, eller hvis det foregår i skolens åbningstid. Men ellers vejleder jeg forældre til at rette henvendelse det rigtige sted, og det er hos politiet, siger Ivan Børsting.

Oplever du selv, at steder i dit lokalområde domineres af utrygsskabende adfærd, så skriv til TV2 ØSTJYLLAND på redaktion@tv2oj.dk

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND har med skjult kamera dokumenteret, hvordan unge i større flokke hænger ud i Vejlby Vænge. Flere gange ser man mistænkelige handler finde sted.