26-årige Aleksander: Kommunal-politikerne er blevet for gamle

Gennemsnitsalderen blandt byrådspolitikerne i Norddjurs Kommune er 56 år. Nu vil tre unge under 30 år have indflydelse på kommunens politik

Skimter man ud over byrådssalen i Norddjurs Kommune, er det let at få øje på skaldede isser, grå hår og briller.

Gennemsnitspolitikeren i Norddjurs Kommune er en moden mand på 56 år, men det skal der ændres på, mener tre unge kandidater.

quote  Jeg tror, vi unge kan spotte nogle nye løsninger og tænke ud af boksen.

Aleksander Myrhøj, byrådskandidat, Norddjurs Kommune, SF

26-årige Aleksander Myrhøj stiller op til kommunalvalget for SF, og han mener, at byrådet trænger til friske tanker og nyt blod.

- Jeg synes, at gennemsnitsalderen i byrådet er blevet al for høj. 56 år er voldsomt. Der er rigtig langt fra den virkelighed, de lever, til den jeg lever, siger han.

Mangler unge øjne

Han har allieret sig med to andre kandidater under 30 år. De vil sætte fokus på, at byrådet mangler unge repræsentanter.

- Der sidder en masse 18-årige rundt omkring i kommunen, som ikke er repræsenteret, og det mener jeg, at de bør være, siger 18-årige Mathilde Teddy Christensen, der stiller op for Radikale Venstre.

Hør et interview med 18-årige Mathilde Teddy Christensen, der er den yngste, der stiller op til kommunalvalget i Norddjurs Kommune.

- Jeg stiller op, fordi der trænger til et generationsskifte i Norddjurs Kommune, siger Sebastian Rode-Møller Grauert, der er 28 år og stiller op for Liberal Alliance.

Lige nu er de to yngste medlemmer af kommunalbestyrelsen 34 og 36 år, og det er ikke godt nok, mener de nye unge kandidater.

De mener, at posen med politikere skal rystes, så flere aldersgrupper bliver repræsenteret.

- Man kan godt møde den der: Det plejer vi at gøre - det har vi gjort i 20 år. Men jeg tror, vi unge kan spotte nogle nye løsninger og tænke ud af boksen, siger Aleksander Myrhøj (SF).

- Jeg tror, at jeg kan bidrage med at tænke ud i fremtiden og forklare, hvad de unge tænker, fordi det kan være svært at sidde som 55 årig og huske, hvordan det var at være 18 år, og der er også forskel på at være 18 år i dag og dengang, de var det, siger Mathilde Teddy Christensen (RV).

Bedre for børn og unge

Sebastian Rode-Møller Grauert (LA) drømmer om at blive boende i Norddjurs Kommune, men hvis han og andre unge skal gøre det, er der ifølge ham ting, der skal ændres på.

Hør et interview med Sebastian Rode-Møller Grauert, der stiller op for Liberal Alliance. Han mener, at der er for få steder for unge i kommunen.

- Der bliver snakket skolelukninger hele tiden. Det vil jeg arbejde kraftigt imod, fordi jeg får selv nogle børn på et tidspunkt, og der vil jeg være sikker på, at der er nogle skoler og børneinstitutioner, som de børn kan komme til at gå i, siger han.

Aleksander Myrhøj (SF) vil arbejde for, at kommunen bliver den bedste i landet at være barn og ung i, blandt andet ved at få bedre normeringer i daginstituionerne.

Mathilde Teddy Christensen mener allerede, at der er mange gode tilbud for unge, men hun mener ikke, at de nuværende politikere er gode nok til at fortælle om dem, og det vil hun hjælpe med.

Jim-kopi kopi

playØstjyske Jim er måske Danmarks største Dolly Parton fan

øjenvipper

Randers-virksomhed ransaget: Ejer sigtet for bedrageri

Aabybro efterskole retouch

Sofus vil "spærres inde" på sin efterskole

Magnus Heunicke

Kontakttallet falder til 0,6 - men for britisk mutation er det på 1,16

DemensCentrum Aarhus

play Listen over hårdt ramte plejehjem vokser: - Desværre er det ikke vaccinen, der har vundet kapløbet

COVID 19 LIVE
Vaccine

liveblog2844 er færdigvaccineret