Winni har gået med hat i 35 år: - Det giver noget særligt at have hat på

For Winni Abildgaard er det helt fantastisk at gå med hat. Derfor startede hun en hatteklub i Horsens, og den kan i dag fejre 30-års jubilæum.

I gamle dage var det mere normalt end unormalt at gå med hat. I dag vil mange nok mene, at rollerne er byttet rundt, men for Winni Abildgaard fra Horsens ville livet ikke være det samme uden hatte.

Hun har selv båret hat siden 1986. Dermed har hun selv 35-års jubilæum som fast hattebærer, men det er ikke årsagen til, at der i dag var stor fest for alle hatteinteresserede i Danmark.

Nej festen skyldes snarer, at den hatteklub i Horsens, som Winni Abildgaard har været med til at starte også har jubilæum. Hatteklubben hedder 'Så Hatten Passer', og den fylder 30 år i år.

- Jeg synes det er fantastisk, at hatteklubben stadigvæk består, og at den stadig kan tiltrække nye medlemmer, siger formand for hatteklubben Så Hatten Passer i Horsens Winni Abildgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Hatteklubben er som udgangspunkt et fællesskab, hvor ligesindede kan dele deres passion for hatte, men der ligger også en lille mission bag foreningen. De vil nemlig gerne have flere mennesker til at gå med hat.

- Det er noget helt særligt at gå med hat. Det gør at du rejser hovedet på en bestemt måde, og du er mere stolt af, at du tør være den, du er. Og så pynter det jo også godt i bybilledet, når mange bærer hat, siger Winni Abildgaard.

Winni Abildgaard, der foruden at være formand for hatteklubben Så Hatten Passer i Horsens også er formand for de danske hatteklubbers landsforening, har været fast hattebærer siden 1986.
Winni Abildgaard, der foruden at være formand for hatteklubben Så Hatten Passer i Horsens også er formand for de danske hatteklubbers landsforening, har været fast hattebærer siden 1986.

Optog gennem byen og stor fest

Så Hatten Passer fejrer sit 30-års jubilæum ved at invitere alle øvrige hatteklubber i Danmark til en stor fest denne lørdag.

Foruden de danske hatteklubber var også de norske af slagsen inviteret med til festen, men desværre kunne deres chauffør ikke nå at blive coronatestet, så de måtte melde afbud.

Men inden festlighederne helt kunne sparkes igang mødtes alle de mange hattebærende deltagere og gik en tur ned gennem Horsens' gågade sammen med det lokale garderkorps.