Vold og trusler afskrækker ikke potentielle fængselsbetjente

På trods af en stor stigning i voldsomme episoder i Enner Mark Fængsel i Horsens mødte flere håbefulde unge op til rekrutteringsmøde torsdag

Der har gennem længere tid været fokus på de til tider meget dårligere forhold for de ansatte i de danske fængsler, der skal leve med både vold og trusler fra fangerne. Især i Enner Mark fængslet i Horsens er problemet udtalt, men alligevel er de potentielle nye fængselsbetjente ikke skræmt væk.

- Siden jeg var 10 år, har jeg tænkt, at jeg gerne ville være fængselsfunktionær, lyder det fra pædagogstuderende Mette Jensen.

Hun er en ud af syv mænd og syv kvinder, der i går mødte op til rekrutteringsmøde i fængslet. Mange af aspiranterne beskæftiger sig til daglig med pædagogik, og nu ønsker de så at skifte børn og unge ud med hårdkogte kriminelle.

- Jeg vil gerne hjælpe nogle mennesker mod en anden vej i livet, forklarer Christina Hedemann.

Netop i Enner Mark Fængslet har der bare det seneste halve år været 53 episoder i fængslet med trusler og vold mod fængselsbetjentene. Men det er ikke noget, som påvirker aspiranterne synderligt.

Jørgen Skjold Pedersen er en af de betjente, der hver dag går på arbejde med livet som indsats. Trusler, brækkede ribben og knivoverfald er en del af hverdagen som ansat i Enner Mark Fængsel.

- Hvis man bor i indre København, er der også en risiko ved at gå på gaden, tænker Christian Hedemann, der derfor alligevel glæder sig til forhåbentlig at blive optaget og komme i gang med uddannelsen.

Uddannelsen som fængselsbetjent tager tre år med både undervisning og praktikophold.

Du kan se hele indslaget om rekrutteringsmødet øverst på siden.       

Anja og Bonnie

play Mødre i opråb: Hvorfor skal vi vente så længe på hjælp til vores børn?

Billede 17.04.2021 20.48.44

Biltræf endte med 70 sigtelser

åboulevarden

Sådan bliver reglerne for at gå på café og restaurant

173405868_2990697634550447_4263271679499917763_n

Lang kø til prisvindende ishus: - Vi er lidt presset

IMG_3549

Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

Smukfest Christopher 2016

- Det er en stor udfordring, at der ikke er nogen plan for os, siger festival

Dagens mest læste