Vil udnytte corona-nedlukning: Vejarbejde udvides

Bilister i Horsens bliver de kommende uger sendt ud på omveje, da Sundvej spærres af ved Langmarksvej.

Danmark er lige nu præget af nedlukningen, og det betyder blandt andet, at der er færre trafikanter på vejene.

Den situation vil man gerne udnytte i Horsens Kommune, og derfor udvider man nu ombygningen af krydset hvor Sundvej og Langmarksvej mødes, så alt asfalten kan skiftes på én gang.

Det betyder, at Sundvej - vest for krydset ved Langmarksvej - spærres fra på mandag og frem til den 21. februar.

- Covid19-restriktionerne betyder, at der er færre biler på vejene, og den situation vil vi gerne udnytte. Mens skolerne er lukkede, og rigtig mange arbejder hjemme, generer vi færre bilister, når vi lukker vejen nu, siger Allan Lyng Hansen, afdelingschef for Affald, Trafik og Ejendomme i Horsens Kommune, i en pressemeddelelse.

Spærringen af Sundvej betyder, at bilister, der kommer inde fra midtbyen og skal mod Stensballe, med fordel i stedet kan køre ad Strandpromenaden og Sølystvej. Kører man fra Stensballe ind mod midtbyen, vil man ved krydset skulle køre videre ad Langmarksvej, anbefaler kommunen.
Spærringen af Sundvej betyder, at bilister, der kommer inde fra midtbyen og skal mod Stensballe, med fordel i stedet kan køre ad Strandpromenaden og Sølystvej. Kører man fra Stensballe ind mod midtbyen, vil man ved krydset skulle køre videre ad Langmarksvej, anbefaler kommunen. Foto: Horsens Kommune

- Dermed kan vi lave én samlet flade af helt ny asfalt, fremfor at det bliver et kludetæppe af asfalt, der er lappet sammen. Når vi spærrer for en del af trafikken i krydset, kan vi udføre større dele af ombygningen på én gang, og det giver et bedre resultat, siger Allan Lyng Hansen.

Ombygningen af krydset er en del af opgraderingen af Langmarksvej til en nordlig ringforbindelse uden om midtbyen. Det er en del af en større trafikplan for byen, som skal medvirke til flytte bilister væk fra den centrale del af byen og ud på de større veje.

Hele ombygninen af krydset forventes at være færdigt ved udgangen af marts.

Morten Østergaard

Morten Østergaard genopstiller ikke ved næste valg

Mia Brøgger

Ny overraskelse en gang i måneden: Mia er en af de første tilmeldte

lyntest Falck corona test

Falck åbner nyt testcenter: Flere er på vej

Vaccine

Regionsrådsformand om vaccinekaos: - Alt for mange får invitationer

DorteMandrup_Aarhus_Strata_v1_Copyright by KVANT-1.jpg[5]

Markant byggeri på vej ved Aarhus Ø

Pia Ebdrup ny

play Pias tænder smuldrer væk - har fået regninger for 150.000 kr.