Vil have liv i Horsens midtby

Alternativt inventar skal give oplevelser

Foto: Horsens Kommune

Alternativt byrumsinventar skal skabe mere liv i Horsens Midtby. Derfor bliver der d. 28. juni installeret flere forskellige ting i bymidten, som skal gøre byen mere attraktiv.

Interaktive gynger er det nyeste skud på stammen i form af Horsens' planer om at gøre midtbyen mere appetitlig. Byen har det med at være ret 'død', når butikkerne er lukkede. Men det vil man nu gøre en ende på og lokke folk mere ud på gaderne. Derfor bliver der i forbindelse med projekt 'Mærk byen' installeret flere forskellige ting i byrummet, som skal skabe liv.

- Vi er i fuld gang med at få en midtby fyldt med nye oplevelser og aktiviteter - og jeg glæder mig over, at projekterne pibler frem i disse uger, siger Horsens' borgmester, Peter Sørensen (S), i en pressemeddelelse.

Får adresse på Torvet

Den nye installation er udviklet af Interactive Spaces Lab, som får adresse på Torvet. Med lys og lyd skal den være indbydende til social aktivitet. Samtidig er det en installation, der henvender sig til den bredere befolkning fra børn til voksne.

- Det har været vigtigt at skabe en byrumsinstallation, som er mere legende, kan bruges af mange forskellige målgrupper og samtidigt er nem og let at bruge, siger Liselott Stenfeldt, der er interaktionsdesigner og arkitekt ved Interactive Spaces Lab.

Med de mange nye tiltag håber man på, at folk tager det til sig.

- Jeg håber, at både vores egne borgere og de mange handlende og turister, der kommer til Horsens fra andre kommuner, glæder sig og vil benytte nogle af vores mange nye tilbud, siger borgmester Peter Sørensen.