VIDEO: Lastbil laver vanvittig overhaling venstre om helleanlæg

Lastbilchaufføren Asbjørn Vester blev yderst chokeret, da han onsdag morgen blev overhalet af en kollega

00:19

VIDEO: Se den hasarderede og vanvittige overhaling her.

"Der er chauffører, og der er ratholdere, og så er der dem, der slet ikke burde køre."

Sådan skriver lastbilchaufføren Asbjørn Vester til en video, han har delt på sin Facebook-side. I skrivende stund er den delt 1350 gange og har fået et hav af kommentarer. Og det er der en meget god grund til.

Videoen viser nemlig en anden lastbilchauffør, der vælger at overhale Asbjørn Vester venstre om et helleanlæg på landevejen vest for Horsens.

Læs også Lastbil i vanvittig overhaling: Nu reagerer politiet på video

- Jeg sagde til mig selv inde i vognen, at det gør han bare ikke det der. Det er dybt godnat og bør ikke finde sted, siger Asbjørn Vester til TV2 ØSTJYLLAND.

Han kørte konstant op i røven på mig, og jeg tænkte, hvad er det da for en idiot.

Asbjørn Vester, chauffør

Overhalingen er optaget gennem et kamera, som han har siddende i venstre side af forruden, og onsdag omkring kl. 6.15 satte Asbjørn Vester det til at gemme optagelsen.

Også danskere kan være idioter

- Allerede fra da vi var kørt af motorvejen, kunne jeg følge ham i bagspejlet og se, at han virkelig ville fremad. Han kørte konstant op i røven på mig, og jeg tænkte, hvad er det da for en idiot, fortæller Asbjørn Vester.

Kort efter viste det sig så altså også, at kollegaen på landevejen ville gøre nærmest alt for at overhale.

Læs også Overhaling gik galt: Ni er kommet til skade i voldsom ulykke

At der var tale om en dansk chauffør fra en dansk vognmand, er for Asbjørn Vester endnu mere bemærkelsesværdigt.

- Vi danske chauffører har efter min mening en tendens til hele tiden at råbe og skrige af østeuropæerne. Hvis det var sådan en, der lavede den her overhaling, ville der have været et ramaskrig. Men danske chauffører kan altså også være idioter, siger han.

Kunne være gået helt galt

Heldigvis skete der ikke noget i forbindelse med overhalingen, men det kunne lige så nemt have gået helt galt, mener Asbjørn Vester:

Hvis der var kommet en cyklist ud fra en sidevej, som selvfølgelig ikke havde forventet en lastbil der, så tør jeg slet ikke tænke på, hvad der var sket.

Asbjørn Vester, chauffør

- Hvis der var kommet en cyklist ud fra en sidevej, som selvfølgelig ikke havde forventet en lastbil der, så tør jeg slet ikke tænke på, hvad der var sket.

Efter Asbjørn Vesters egen opfattelse kørte han selv omkring 77-78 km/t på vejen, hvor man må køre 70, og dermed kan han regne sig frem til, at den overhalende lastbil måtte have kørt en del for stærkt. 

Ifølge Østjyllands Politi vil chaufføren umiddelbart stå til en frakendelse af kørekortet for overhalingen, men straffen er afhængig af de nærmere omstændigheder.