VIDEO: Kom med ned i Fængslets kælder – hvis du tør

Det er ikke for sarte sjæle og bangebukse, når Fængslet i Horsens for tiden er omdannet til centrum for gys og gru

Det er fredag den 13., og hvad er så mere nærliggende end at gå rundt i en kælder med zombier, vampyrer og monstre?

Sådan tænker alle de gæster, der i aften besøger Fængslet i Horsens, hvis kælder er omdannet til scener fra den mest uhyggelige gyserfilm, du kan forestille dig.

quote Folk søger noget vildere. Man har set gyserfilm, og nu vil man have sig en vild oplevelse, hvor man bliver draget med.

Tommy Salholt, arrangør

Under titlen 'Frygt Fængslet: Mørke glemmer aldrig' kommer de besøgende ind i en verden med gys og gru, og de kan - for størstedelens vedkommende - lide det.

- Folk søger noget vildere. Man har set gyserfilm, og nu vil man have sig en vild oplevelse, hvor man bliver draget med, siger arrangøren Tommy Salholt, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det er et fuldt interaktivt teater. Man er med hele vejen og oplever det på egen krop, fortsætter han.

VIDEO: Vores reporter Andreas forsøgte her til aften at rapportere fra kælderen, men blev mildest talt skræmt fra vid og sans. Se hvordan det så ud her. 

Scenen for det teater er så altså de ellers lukkede skakter under det gamle fængsel i Horsens, som i dag er et museum. Her oplever direktøren, at lige netop denne begivenhed er voldsom populær.

- Vi forsøgte noget lignende i forbindelse med Halloween i uge 42 sidste år, og her solgte vi alle 500 billetter på blot en uge. Og på Facebook gik opslaget om det viralt, fortæller direktør hos Fængslet, Astrid Poulsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun forventer, at det nuværende event går mindst lige så godt.

Skal være farligt og alvorligt

- Der virker til, at der også er kæmpe interesse for det nye indslag. Begrebet Haunted House er populært, og det er nok ekstra spændende, når ruten er i Fængslets gamle kælder, siger direktøren.

Oplevelsesøkonom fra Roskilde Universitet, Jon Sundbo, bekræfter tendensen med, at disse typer arrangementer er vældigt efterspurgte for tiden.

- Det er generelt populært med oplevelser, men dem, der har en illusion af noget farligt og alvorligt, er især populære for tiden. Folk vil gerne noget mere specielt og udfordrende, siger han til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Det skal være realistisk og må gerne handle lidt om livet og behøver ikke bare være positivt.

quote Det her arrangements popularitet er nok et udtryk for, at nogen også gerne vil noget andet.

Jon Sundbo, oplevelsesøkonom

Jon Sundbo sammenligner det lidt med katastrofeturisme, hvor folk rejser efter tornadoer og orkaner.

- Ferier på stranden og ture i tivoli er stadig populære, men det her arrangements popularitet er nok et udtryk for, at nogen også gerne vil noget andet, forklarer økonomen.

Arrangementet i Horsens løber over de kommende fire weekender fredag og lørdag.

Kom med en tur gennem kælderen i videoen øverst i artiklen.