VIDEO: Kilometerlang kø til genbrugsplads: - Det er helt grotesk

Genbrugspladsen i Horsens blev ekstraordinært åbnet før de fleste andre allerede sidst i marts. Der meldes dog fortsat om lange køer på vejene til pladsen.

Biler og trailere fyldt med haveaffald så langt øjet rækker.

Det var det syn, Pia Mikkelsen og hendes veninde blev mødt af, da de i formiddags kom kørende af Hoegh-Guldbergsgade i Horsens.

- Det har været helt grotesk med køen, siden de åbnede pladsen op igen for lidt over en uge siden, siger Pia Mikkelsen fra Horsens til TV2 ØSTJYLLAND

Pia Mikkelsen bor i Horsens og oplever i disse dage, at køerne til genbrugspladserne er blevet noget længere end sædvanligt.
Pia Mikkelsen bor i Horsens og oplever i disse dage, at køerne til genbrugspladserne er blevet noget længere end sædvanligt. Foto: Pia Mikkelsen

Byens største genbrugsplads på Endelavevej, en sidevej til Hoegh-Guldbergsgade, har været flittigt besøgt, siden man den 29. marts valgte at genåbne som en af de første.

Og der meldes altså fortsat om lange køer ud til pladsen.

- Jeg vil skyde på, at der har været kø i i hvert fald 1-2 kilometer. Hele vejen fra pladsen, ud på Hoegh-Guldbergsgade og helt ned forbi bageren på Bjerrevej. Og da vi kom tilbage fra vores tur, der var køen heller ikke blevet mindre, siger Pia Mikkelsen.

Det er af hensyn til smittefaren kun tilladt at opholde sig 25 personer på genbrugspladsen af gangen. 15 personer er tilladt ved kompostpladsen. Derudover er hjemmeværnet indsat til at dirigere trafikken, og der er opsat skiltning, som skal huske folk på at holde afstand.
Det er af hensyn til smittefaren kun tilladt at opholde sig 25 personer på genbrugspladsen af gangen. 15 personer er tilladt ved kompostpladsen. Derudover er hjemmeværnet indsat til at dirigere trafikken, og der er opsat skiltning, som skal huske folk på at holde afstand. Foto: Henrik Birkbak

- Sammenligner påske med påske

Ifølge teknisk koordinator i Horsens Kommune, Jens Peter List, er der ikke noget usædvanligt i, at der er kø til genbrugspladserne i dagene omkring påske.

- Der er godt nok kø, men det er ikke nødvendigvis usædvanligt. Jeg sammenligner påske med påske, og vi ser ofte, at der er mange der vil af med deres affald i de her dage, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Jens Peter List, der er ansvarlig for genbrugspladserne i kommunen, mener, at alternativet til genåbningen af pladserne ville være, at affaldet i stedet ville blive smidt i naturen.
Jens Peter List, der er ansvarlig for genbrugspladserne i kommunen, mener, at alternativet til genåbningen af pladserne ville være, at affaldet i stedet ville blive smidt i naturen. Foto: Henrik Birkbak

På den store genbrugsstation i Horsens, hvor man i dag oplevede kø, er Hjemmeværnet blandt andet indsat til at dirigere trafikken, samt sørge for, at der bliver holdt afstand på pladsen, hvor maksimalt 25 mand må opholde sig ad gangen.

Jens Peter List mener ikke, at de lange kødannelser vidner om, at genåbningen var en dårlig idé smittefare taget i betragtning.

- Vi følger myndighedernes anbefalinger og sørger for, at der bliver holdt afstand. Uanset hvor lang køen er, så lukker vi ikke flere ind, end de tilladte 25. Vores anbefaling er, at hvis der er kø, så vend om, siger Jens Peter List.

Hjemmeværnet kæmper lige nu for at få trafikken omkring genbrugspladsen til at glide igen.
Hjemmeværnet kæmper lige nu for at få trafikken omkring genbrugspladsen til at glide igen. Foto: Politihjemmeværnet i Horsens

Hjemmeværnet: - Kø spærrer for udrykningskøretøjer

I et opslag på Facebook-siden 'Politihjemmeværnet i Horsens' oplyser hjemmeværnet, at der lige nu er stort pres på genbrugspladsen, og at de forsøger at sikre en glidende trafik i området.

Kødannelsen er dog lige nu så tung, at det tilsyneladende spærrer for blandt andet udrykningskøretøjer, når bilister ikke kan nå over vejen tiden, og derfor holder og spærrer midt i krydset.

Bilister i kø spærrer for blandt andet udrykningskøretøjer, når de kører ud i krydset, men grundet færdselsforholdene ikke kan nå at krydse inden lysreguleringen skifter farve.
Bilister i kø spærrer for blandt andet udrykningskøretøjer, når de kører ud i krydset, men grundet færdselsforholdene ikke kan nå at krydse inden lysreguleringen skifter farve. Foto: Politihjemmeværnet i Horsens

- Vi opfordrer til, at alle overvejer, om deres ærinde på genbrugsstationen er absolut tvingende nødvendigt og uopsætteligt, skriver Politihjemmeværnet i Horsens på deres Facebook-side og fortsætter:

- Haveaffald kan sagtens tåle at ligge i haven i nogle dage. Det giver ly til nogle af havens små beboere, hvilket både er hyggeligt og godt for biodiversiteten.

Hvis man vurderer, at besøget på genbrugsstationen er absolut nødvendigt, så er her et par vigtige råd:

 

20210426-151912-2-1920x1204we

Dagens konfirmand kom tidligt i kongelig lære

IMG_0209

play VIDEO: Kom med på jagt efter forsvundet anker

Lige nu
20210511-152255-L-1920x1280we

liveblog COVID-19 LIVE: Konservative vil stryge restriktioner og starte forfra

40_percent

play Stryger direkte i coronapasset: Spyttest får dig uden om køen

20210202-175316-L-1500x1000we

Aarhus-politiker misbrugt i coronaskeptisk kampagne

def_thumb,50_percent

play Aldrig fundet: Dykkere leder lige nu efter Fregatten Jyllands andet anker

Dagens mest læste