VIDEO: John Andersen har Danmarks smukkeste have

I Haldrup ved Horsens ligger Den Kreative Have, som er en fryd for øjet. I to år i træk er haven kåret som landets smukkeste

I 1995 tog John Andersen fra Haldrup ved Horsens en stor beslutning. Han ville omdanne et areal svarende til fem parcelhusgrunde til en smuk oase og en japansk inspireret have i særklasse. Det må man sige lykkes for ham, når man kigger rundt i Den Kreative Have.

Sidste år blev haven for andet år i træk kåret som Danmarks smukkeste privatejede have af magasinet Bo Bedre. Selvom det kræver en del arbejde, så glæder det John Andersen, at haven holdes flot.

John Andersen fortæller, at han da sagtens kunne nøjes med guldfisk i haven, men de japanske koi-karper passer nu bedre til temaet. 
John Andersen fortæller, at han da sagtens kunne nøjes med guldfisk i haven, men de japanske koi-karper passer nu bedre til temaet. 

- Om 14 dage fylder jeg 78 år, men holder formen ved lige via havearbejde syv-otte timer om dagen. Det giver mig livskvalitet, jeg har det godt med det og får god motion. Haven holder mig ung, fortæller John Andersen til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Jeg kan det samme som for 10 år siden, men det tager bare lidt længere tid

John Andersen

I alt er der 76 planter i haven, som så skal klippes ned i løbet af sæsonen. Derudover skal de japanske karper fodres og passes.

Mellem maj og september er haven åben for besøgende, og mandag var der besøg helt fra fyn.

- Den er meget flot og inspirerende. Der er ting, man kan udnytte i den mindre have, man selv har derhjemme, siger Iris Sørensen fra Odense.

Og selvom John Andersen altså snart rundt de 78 år, har han ikke planer om at droppe det store havearbejde og slappe af.

- Jeg tager et år ad gangen, men indtil videre går det fint. Jeg kan det samme som for 10 år siden, men det tager bare lidt længere tid, siger han.

Du kan se billeder fra den smukke have i indslaget øverst på siden.   

Eva Damholdt

Evas bolig skal sælges: - Det kommer til at ødelægge mit liv

fitness udenførs

Fitness rykker uden for: Kom til dans og styrketræning i alt slags vejr

Endelave Kaninoen

Gratis færger tiltrak tusindvis af ø-turister: Borgmestre takker nej til endnu en omgang

Simone Nowack Pedersen (til venstre) og Nikiline Gade (i midten) fik begge stjålet deres identitet af gutten til højre

Hvem stjal Nikiline og Simones identitet?

auh

Regeringen genindfører rettigheder: - Der er rum til at åbne

Bianca Skouboe 1 (1)

Bianca undrer sig: - Jeg har bevist, jeg kan arbejde uden at smitte