V: Bedre med ny træner

Kommunen trænger til energi, siger udfordrer

06:39

1 af 2

I 95 år har en socialdemokratisk borgmester siddet på posten i Horsens Kommune.

Kommunen kæmper med lav uddannelse og høj ledighed blandt unge.

Udfordringer, som borgmesterkandidat Kristian Dyhr (V) ikke mener, er blevet sat nok fokus på. I den seneste valgperiode er 20 procent flere arbejdsdygtige borgere kommet på kontanthjælp.

Han mener, at det er nu er tid til at Horsens får en ny borgmester, så kommunen kan udnytte sit potentiale:

- Når man har siddet så lang tid, så bliver man lidt ensporet på de ting, man selv har lavet. Jeg er helt sikker på, at hvis man får et skifte, så vil folk inde på rådhuset og folk i hele kommunen opleve, at der bliver frigjort noget energi, siger Kristian Dyhr.

Kritikken af den høje ledighed er ikke berettiget, siger den nuværende borgmester Peter Sørensen (S). Ifølge ham er der allerede igangsat en indsats på beskæftigelsesområdet. En indsats, som Kristian Dyhr selv har været med til at beslutte:

- I Horsens er vi rigtig gode til at arbejde sammen. Jeg har bevist, at jeg kunne samle byråd, erhvervsliv, jobcenter og uddannelsesinstitutioner - og dermed sat folk sammen rundt om bordet i Horsens og skabt de gode løsninger, siger Peter Sørensen.

Enighed eller uenighed om jobindsatsen - Venstre står fast: Horsens trænger til en ny borgmester.

- Ligesom, når man får en ny træner på holdet, så er der også nogle, som ikke er vant til at præstere til træning, som lige pludselig vil kunne løfte sig, siger Kristian Dyhr.

Se video fra debatten med de to Horsens-kandidater øverst i artiklen.