Unge strømmer til kristen sommercamp

Den kristne festival SommerOase i Horsens oplever en tilstrømning af unge til festivalen.

01:45

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND besøgte sommerfestivalen den 14. juli 2019. Se indslaget her.

Denne uge er omkring 6000 mennesker fra hele landet samlet til den kristne festival SommerOase i Horsens. Her er der både campingliv, musik, foredrag, fællessamlinger, bøn og børne-aktiviteter på programmet.

Fokus er på fællesskab med Gud og mennesker. Noget som mange, særligt unge, rigtig gerne vil være en del af.

Læs også Paradislejren skaber frirum for krigsveteraner

- Jeg synes, det er mega fedt, fordi de er gode til at blande sjov og seriøsitet og tro og hverdag, siger Kathrine Bech Nielsen fra Odder, der har været med til festivalen, siden hun var helt lille.

Et fristed for de unge

Festivalens tema for 2019 er ”Kraften fra det høje”. Anika Follmann, der er landsleder i Børne og Ungdomsoase og medarrangør på festivalen, mener at det netop er de eksistentielle snakke og fællesskabet omkring Gud, der trækker de unge til.

Jeg synes, det er virkelig fedt at være sammen med så mange mennesker, som også tror på gud. Det er et fristed for mig.

Kathrine Bech Nielsen, deltager ved SommerOase 2019

- Vi tror, at deltagerantallet skyldes, at de her teenagere og unge trækker hinanden med. De vil rigtig gerne holde en sommerferie med godt fællesskab og godt indhold, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Deltagerne kommer fra hele Danmark og størstedelen har kirkelig baggrund. På festivalen opdeles deltagerne i spor efter alder, og derfor samles de unge under sporene TeenTrack for 7.-10. klasses-elever og Tune-Up for 17-22-årige deltager. De har henholdsvis ca. 300 og 335 deltagere.

00:51

VIDEO: Anika Follmann, der er landsleder i Børne og Ungdomsoase og medarrangør på festivalen, mener at de unge trækker hinanden med til SommerOase på grund af det gode fællesskab.

Luk video

Kathrine Bech Nielsen fra Odder nyder at kunne holde ferie med ligesindede jævnaldrende:

- Jeg synes, det er virkelig fedt at være sammen med så mange mennesker, som også tror på gud. Det er et fristed for mig, fortæller hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Udsatte samles på sommercamp: - Stoffernes magt gjorde, at jeg ikke kunne være der for mit barn

SommerOase 2019 finder sted Ved Bygholm Landbrugsskole og Kursuscenter i Horsens fra den 13.-20 juli 2019.

Historien bag SommerOase

I 2017 holdt DanskOase for første gang SommerOase i Horsens. 15 år før det blev festivalen afholdt i Odder på Rudehøj Efterskole.

 

Før det var der i Aalborg en mindre festival i stil med SommerOase igennem en årrække. Desuden var der sommerstævner over en weekend rundt omkring i landet under navnet SommerOase.

 

SommerOase-stævnet afholdtes sidste gang i 1999, hvorefter det blev lagt sammen med festivalen i Aalborg. Denne afholdtes sidste gang i 2001, hvorefter festivalen overgik til SommerOase i Odder, som afholdt den første festival i 2002 med ca. 1.000 deltagere. 

 

SommerOase bygger i høj grad på frivillige kræfter, og der er i alt ca. 800 frivillige i gang i løbet af ugen, samt knap 200 frivillige som hjælper på "WorkCamp" i ugen op til SommerOase med at stable det hele på benene.

 

Kilde: SommerOase.dk