To personer fængslet: Forsøgte at sætte ild til vaccinationscenter

To mænd blev i et grundlovsforhør onsdag fængslet frem til den 16. december. De er mistænkt for at forsøge at starte en brand ved et vaccinationscenter i Horsens.

To mænd er blevet sigtet for brandstiftelse under særligt skærpende omstændigheder efter et forsøg på ildspåsættelse ved et vaccinationscenter i Horsens natten til søndag.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

quote Det er en meget alvorlig sag

Carit Andersen, politiinspektør ved Sydøstjyllands Politi

- Vi er tilfredse med, at vi hurtigt gennem en målrettet og ret intensiv efterforskning har kunnet identificere og anholde de to mistænkte, siger politiinspektør Carit Andersen, leder af Efterforskningscentret ved Sydøstjyllands Politi, ifølge pressemeddelelsen.

Fængslet efter grundlovsforhør

De to mænd, der er 27 og 33 år, blev onsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens. Her endte dommeren med at varetægtsfængsle mændene frem til den 16. december.

Begge mænd har kæret fængslingen til landsretten.

Ifølge Horsens Folkeblad, som var til stede ved grundlovsforhøret, nægter de to mænd sig skyldige i brandstiftelse. De erkender derimod, at de har udøvet hærværk mod vaccinationscentret.

'En meget alvorlig sag' 

Det var en ansat ved vaccinationscentret på Fuglevangsvej i Horsens, der mandag morgen opdagede hærværket og slog alarm.

En rude var blevet knust i bygningen, og politiet kunne konstatere, at der var forsøgt ildspåsættelse af ejendommen - hvilket dog ikke lykkedes.

- Det er en meget alvorlig sag at forsøge at lave en brandstiftelse på en bygning, der huser en så vigtig samfundsfunktion som et vaccinationscenter er i den aktuelle situation. Det er denne alvor, der afspejles i sigtelsen, der er rejst mod de to mistænkte, siger Carit Andersen.

Ifølge Sydøstjyllands Politi er sigtelsen mod de to mænd rejst efter straffelovens § 181, stk. 1, jfr. stk. 3, der omhandler forsætlig brandstiftelse og har en strafferamme på op til 10 år. 

Der henvises endvidere til straffelovens § 81 der muliggør forhøjelse af straffen, når der er tale om coronarelateret kriminalitet, oplyser politiet.

Anholdt tirsdag

Den 27-årige mand er fra Horsensområdet, og han blev anholdt tirsdag klokken 16.45. Den anden, en 33-årig mand fra Brandeområdet, blev anholdt en halv time senere.

Sydøstjyllands Politi ønsker på nuværende tidspunkt ikke at kommentere sagen yderligere af hensyn til den videre efterforskning samt dagens grundlovsforhør, som politiet ønsker afholdt for lukkede døre.