Til kamp mod blinde vinkler

Ny opfindelse skal forhindre dødsulykker

03:24

1 af 2

To unge opfindere er i gang med at udvikle et system der skal advare cyklister om lastbilernes farlige blinde vinkler.

Søren Voigt og Jesper Engelbrekt Sørensen fra virksomheden BlindSpotit i Horsens har opfundet et system, der i bogstavelig forstand skal kaste lys over de blinde vinkler.

Opfindelsen fungerer på den måde, at lastbilen oplyser den del af cykelstien eller kørebanen, som chaufføren ikke kan se.

Ifølge de to iværksættere er der i forvejen rigeligt at se til for chaufføren, når han svinger. Derfor er formålet med det ekstra lys i stedet at gøre cyklisterne opmærksomme på, at de befinder sig i en blind vinkel.

Se: Sørens søn blev dræbt af lastbil

- Hvis de er bevidste om, at det er et farligt sted, så vil de nok også vælge ikke at befinde sig dér, siger Jesper Engelbrekt Sørensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

TV 2 | ØSTJYLLAND har været en tur på de aarhusianske veje sammen med vognmand Lasse Hansen. Hans største frygt er at ramme en cyklist i trafikken.

Den aarhusianske lastbilchauffør hilser derfor den nye østjyske opfindelse velkommen.

- Det er virkelig noget, der fylder meget. Det sidste, man vil, er at gøre skade på en anden person. Man vil ikke kunne tilgive sig selv, hvis man slår en ung mor ihjel. Det ville være forfærdeligt, siger Lasse Hansen.

Se mere om den nye opfindelse i tv-indslaget øverst i artiklen.