Tidligere minister skal være præst i Horsens

Den tidligere kirke- og kulturminister Mette Bock skal efter planen være sognepræst i Horsens.

Tidligere kirke- og kulturminister Mette Bock er blevet indstillet til at være ny sognepræst i Horsens.

Det bekræfter hun selv over for TV2 ØSTJYLLAND.

Her skal hun, hvis alt går efter planen, være præst i Østbirk, Yding, Hansted og Lundum sogne. Derudover bliver hun også tilknyttet psykiatrisk afdeling på Regionshospitalet Horsens.

- Jeg har hele mit liv interesseret mig for kirkerne. Der er ikke noget nyt i det, og det var et spændende skridt at tage på det her tidspunkt i mit liv. Det passer mig rigtig fint, siger Mette Bock til TV2 ØSTJYLLAND.

Fra kirkeminister til præst

Mette Bock sad i Folketinget for Liberal Alliance og var kirke- og kulturminister under Lars Løkke Rasmussens regering mellem 2016 og 2019. 

Og den erfaring kan måske give en fordel i hendes nye job, mener hun selv.

quote Jeg har et indgående kendskab til den danske folkekirke.

Mette Bock, tidligere kirkeminister

- Det har betydet, at jeg har arbejdet med området fra en anden vinkel, og jeg har et indgående kendskab til den danske folkekirke. Men det, jeg arbejdede med som minister, handlede om kirken som trossamfund og kulturinstitution, mens arbejdet som præst handler om at prædike guds ord, siger Mette Bock. 

Udover at have været politiker er Mette Bock også tidligere direktør for DR's programproduktion samt tidligere chefredaktør for JydskeVestkysten.

Mange arbejdsopgaver

Selvom Mette Bock skal være præst i fire sogne og være tilknyttet den psykiatriske afdeling på Regionshospitalet Horsens, mener hun ikke selv, at det er for stor en mundfuld. 

Hun fortæller blandt andet, at der i forvejen er to andre præster i de samme sogne, som hun skal arbejde sammen med. 

- Jeg har levet et arbejdsliv, hvor jeg har arbejdet med mange forskellige ting, så det skal nok gå. Jeg har været vant til at skulle strukturere min tid, så jeg synes tværtimod, at det er spændende, at det er så alsidigt, siger hun. 

Før Mette Bock kan tiltræde, skal hun bestå en bispeeksamen, og derefter skal nuværende kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) godkende ansættelsen.

Mette Bock er ikke uddannet teolog og har derfor fået dispensation til at søge præsteembede gennem en såkaldt paragraf 2-ordning.

Efter planen bliver Mette Bock ansat som sognepræst fra den 13. februar.