Tidligere byrådsmedlem trækker kandidatur til Folketinget

Socialdemokrat trækker sit kandidatur som folketingskandidat efter det, hun har kaldt en "lidt grum" valgkamp og tilsvininger.

Louise Lindskrog (S) skal ikke repræsentere Horsens-vælgerne i Folketinget.

Det står klart, efter det tidligere byrådsmedlem i Aarhus har trukket sig i kampen om at blive kandidat i Horsens forud for det kommende folketingsvalg.

Til TV2 ØSTJYLLAND skriver hun i en sms:

- Jeg har valgt at trække mit kandidatur, da medlemmerne i Horsens har givet Thomas Monberg (hendes modkandidat, red.) et rigtig flot valg.

- Valget kan komme når som helst, og det er vigtigt, at vi er klar til at føre valgkamp, så Horsens kan få et stærkt mandat på Christiansborg. Jeg ønsker Thomas stort tillykke med valget.

- Jeg er socialdemokrat helt ind til benet og vil fortsat være stærkt engageret i vores parti.

Louise Lindskrog udtalte for nylig til Horsens Folkeblad, at valgkampen om at blive Horsens' socialdemokratiske kandidat var blevet "lidt grum her i slutspurten".

- Jeg er blevet forsøgt svinet til og har også modtaget mange grimme beskeder og mails, hvor jeg er blevet kaldt både magtliderlig og dum blondine, sagde hun til avisen.

Louise Lindskrog er i forbindelse med valgkampen blevet kritiseret for at skulle være karrierepolitiker, fordi hun angiveligt har opsøgt lokalkredse på Fyn for at høre om muligheden for at opstille der. Både hun og kredsformænd på Fyn afviste dog historien.

Pladsen som S-kandidat i Horsens er blevet ledig, efter Folketingets formand Henrik Dam Kristensen (S) meldte ud, at han ikke ville genopstille.

Det bliver altså nu byrådsmedlem i Horsens Thomas Monberg, der bliver socialdemokratisk kandidat i kredsen. Han var sammen med Louise Lindskrog en af de tre, der stillede op til kampvalg om at få opgaven. Han var også den, der fik flest stemmer, men ikke over de 50 procent, det kræver. Derfor var der lagt til en duel mellem ham og Louise Lindskrog, der fik næstflest.

Det forventes, at der er et folketingsvalg på trapperne, efter Radikale Venstre på Christiansborg har stillet det som et krav til statsminister Mette Frederiksen, at hun udskriver valg efter sommer.