Tang, tang og atter tang
To østjyske tangvirksomheder slår pjalterne sammen
Torsdag vandt Nordisk Tang en iværksætterpris for 'bedste fysiske produkt' samt iværksætternes favoritpris 'Thumbs up' for deres tangdelikatesser.
Virksomheden laver blandt andet tangpesto, som er blevet så eftertragtet, at Nordisk Tang nu er gået sammen med en tangvirksomhed fra kattegatøen Endelave.
Indtil nu har Nordisk Tang og Endelave Seaweed været konkurrenter, men nu slår de sig sammen i et forsøg på at blive en stærk spiller på det globale tangmarked:
- Vi ser et stort potentiale i at udvikle os som en stærk spiller på det danske og det europæiske marked, siger udviklingschef i Endelave Seaweed Bjarne Græsbøll Ottesen til TV 2 | ØSTJYLLAND.
Nye produkter på vej
Sammen skal de producere blandt andet tangsalt, tangchips og tangpesto. Men der er også nye produkter på vej.
- Vi skal afprøve et helt nyt grillkrydderi i aften faktisk - både et til fisk og et til kød, fortæller Bjarne Græsbøll Ottesen.
Men der skal ikke kun laves gourmetprodukter men også tang som tilskudsfodder til husdyr, tang som gødning samt bioraffinering og fermentering af tang.
Fremadrettet vil Nordisk Tang være brandnavnet til produkterne, mens Endelave Seaweed er navnet for organisationen bag.