Tæt på noget rigtig gris: Gylle løb ned mod hovedvej

Sydøstjyllands Brandvæsen var torsdag aften med til at forhindre en større forurening ved et nedlagt landbrug

Her ses beredskabet i aktion ved et tidligere gylleudslip. Arkiv Foto: Per Øxenholt - Øxenholt Foto

En defekt på soklen ved en landbrugsejendom på Silkeborgvej i Horsens var torsdag aften kl. 21.30 tæt på at udvikle sig til rigtig slemt. Det lokale brandvæsen fik dog i sidste øjeblik forhindret den helt store ulykke.    

Bruddet på soklen betød nemlig, at gylle fra ejendommens gyllekanaler tømte sig ud i naturen, og i den forbindelse var landbrugets placering på en bakke ikke noget, der gavnede situationen.

Læs også Brandofre er blevet genhuset i sportshal: De er ved godt mod

- Gyllen løb ned mod Silkeborgvej, og den spredte sig hurtigt. For enden af bakken, som ejendommen er placeret på, ligger hovedvejen nemlig. Så for os gjaldt det om hurtigst muligt at få bremset gyllen, siger indsatsleder hos Sydøstjyllands Brandvæsen, Dennis Ottosen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Heldigvis lykkedes den mission. Brandvæsen fik bremset gyllen ved at grave et stort hul.

Nu en opgave for kommunen

- Vi kom frem lige i rette tid, ellers var det endt i større forurening i den offentlige trafik. Det var tæt på at blive noget rigtig gris. I alt var det nok et par hundrede liter gylle, der løb ud fra kanalerne, siger Dennis Ottosen.

Fredag er det så Horsens Kommune, der får til opgave at få gyllen op af hullet, og for at undgå mere gylle spreder sig venter der nok en større udfordring for kommunens folk.

Læs også Traktorfører får ildebefindende: Gyllevogn væltet

- Jeg tror, at de bliver nødt til at tømme hele gyllesystemet, og uden at vide det med sikkerhed så er det nok mange liter, der skal flyttes, forklarer indsatslederen fra Sydøstjyllands Brandvæsen.

Efter to timers arbejde på stedet torsdag aften drog brandfolkene hjem til stationen igen.