Succestrænere mødes i fredagsopgøret

David Nielsen og Bo Henriksen har allerede tiltrukket sig meget opmærksomhed i deres første superligasæson

Foto: Henning Bagger - Scanpix

Horsens-træner Bo Henriksen og hans kollega David Nielsen fra Lyngby, har sparket porten til Alka Superligaen op på vid gab.

De har skabt resultater over al forventning, og samtidig har de stjålet billedet med deres karisma og deres mildt sagt energiske optræden på sidelinjen.

Fredag aften klokken 18 mødes de to trænere i Lyngby og kan forvente igen at blive genstand for en del opmærksomhed. 

Læs også Niels Lodbergs fremtid i Horsens er uvis

- Jeg er jo blevet opmærksom på, at det er meget interessant for tv. Men jeg synes ikke, at det er specielt inspirerende at se mig selv. Specielt ikke, når jeg kommer med underlige bemærkninger, siger Bo Henriksen.

Der burde være garanti for underholdning omkring de to trænerbænke i fredagens opgør, men begge trænere slår fast, at der ikke er ét gram show i deres optræden.

At de skaber opmærksomhed er en sideeffekt af deres ledelsesstil, men det har aldrig været et mål i sig selv, siger David Nielsen. 

Læs også Kim Aabech er glad i Horsens og vil blive kontrakten ud

- Om jeg er interessant for tv eller ej, er jeg ikke bevidst om. Jeg gør bare det, jeg føler er rigtigt for min person og for holdet.

 - Det er vigtigt, at spillerne ikke føler, at der står en abekat ude på sidelinjen og spiller et skuespil til ære for alle andre. Vi vil hellere have opmærksomhed gennem gode resultater på banen, lyder det fra Lyngby-træneren.

Bo Henriksen kører på sit tiende år som toptræner. De første syv år blev tilbragt i Brønshøj, inden han i sommeren 2014 skiftede til Horsens.

Allerede i Brønshøj-årene var han kendt som den iltre, højtråbende og hyperaktive træner, der gerne jublede mere end sine spillere, når det lykkedes at score.

- Den dag, jeg ikke jubler, skal jeg finde noget andet at lave. For så er jeg ikke passioneret mere, og det er det vigtigste, siger Bo Henriksen. 

Læs også Horsens-træner: FCM var bedre end os i dag

- Det kan godt være, at jeg brænder ud en dag, hvem ved? Men man skal være den, man er. Jeg gider ikke gå rundt og spille skuespil, siger Bo Henriksen.

Lyngby er inden kampen helt oppe på femtepladsen, mens Horsens er nummer syv.

Du kan følge aftenens kamp i en liveblog på tv2oj.dk