Succes med aktivitetstilbud

Fritidsguider giver psykisk syge mere mod på livet

Personalet i Kildegade 52 har givet Henrik Berthelsen opbakning til at komme i gang med at male. For øjeblikket er han i fuld gang med at producere malerier til en udstilling, han skal holde næste år på Ceres Centret.

Det gør en forskel for psykisk syge, når de får et lille skub. Det mærker personalet i Kildegade 52, som er et aktivitets- og samværstilbud for sindslidende.

Siden Horsens Kommune udnævnte fritidsguider til at støtte borgere med sindslidelser i at begynde, at gå til for eksempel idræt, maling osv., har flere fået mere mod på livet.

- I stedet for at skabe beskyttede tilbud til brugerne, er vi nu blevet gode til at støtte dem i at finde aktiviteter ude i det virkelige samfund. For nogle af vore svageste brugere er dét at bevæge sig ud af sit hjem en kæmpe overvindelse. Men når fritidsguiderne "tager dem i hånden" og vedholdende støtter dem i at gå til idræt, maling m.m. uden for, sker der en forvandling. De begynder at tage ansvar for deres egen tilværelse, og det gør dem mere glade og selvsikre, fortæller Lone Krarup, afdelingsleder i Dagtilbud for borgere med funktionsnedsættelser, i en pressemeddelelse til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I Horsens Kommune er ca. 50 borgere med sindslidelser visiteret til et aktivitets- og samværstilbud. Derudover benytter ca. 160 borgere Promenadehuset, som også er et åbent værested.