For store til baderobot

Ældre i Horsens større end japanere

Danskerne er lidt større end japanerne. Det faktum har personalet på Plejecenter Præsthøjgården konstateret, efter at nogle af plejecentrets brugere i et år har afprøvet en japansk baderobot.

 

- Vi har oplevet en række udfordringer ved afprøvningen af badekabinen. For eksempel har det vist sig, at en del testpersoner simpelthen er for store til, at de kan vendes og drejes på lejet for at få tøj af og på. Det smalle leje gør dem bange for at falde ud i forbindelse med vendinger før og efter badet. Vi har forsøgt at gøre lejet mere sikkert ved at opsætte sengeheste. Det har fjernet følelsen af utryghed men har på samme tid begrænset anvendelsen for de største af vores brugere, fortæller områdeleder Lene Offersen.

 

Evalueringen af testen viser dog også gevinster ved brug af badekabinen, understreger hun.

 

Badekabinen, der er beregnet til liggende bad, har givet de beboere, som kunne bruge den, en større følelse af selvhjulpenhed, bedre trivsel og højere livskvalitet, lyder vurderingen.

 

Også plejepersonalet mærker badekabinens positive effekt på deres fysiske arbejdsmiljø, skriver kommunen i en pressemeddelelse. For eksempel oplever de færre belastninger af deres krop ved brugen af den.

 

- Selve afprøvningen af badekabinen er nu slut, men indsatsen fortsætter på den måde, at vi er klar til at fortælle andre interesserede om vores erfaringer. Badekabinen vil desuden dagligt blive anvendt til borgerne i daghjemmet på Præsthøjgården, siger Lene Offersen.